Ukraina parodė neatpažintos raketos paleidimą iš NASAMS. Kas tai galėjo būti (Video)  ()

Sunku vizualiai nustatyti, kokia tai buvo amunicija, nes vaizdo kokybė yra žema. Analitikai mano, kad tai galėjo būti arba „klasikinė“ raketa AIM-120, arba moderniausia AMRAAM-ER.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina parodė neatpažintos raketos paleidimą iš NASAMS.

Apie tai praneša „The War Zone“.

NASAMS yra gana universalus ir gali šaudyti įvairiomis raketomis. Jis dažniausiai naudoja AIM-120 vidutinio nuotolio oras-oras raketas. Tai tradicinės šio komplekso raketos. Jomis taip pat šaudoma Ukrainoje, tačiau oro pajėgų vaizdo įraše buvo parodytas, ko gero, kitos amunicijos paleidimas.

NASAMS turi modulinę architektūrą, leidžiančią naudoti skirtingus radarus ir jutiklius, taip pat skirtingą paleidimo įrenginių skaičių. Sistema gali būti integruota į sudėtingesnes oro gynybos sistemas. Naujausiame oro pajėgų vaizdo įraše matyti, kaip paleidžiama raketa, kuri neatrodo kaip standartinė AIM-120.

Kai kurie ekspertai mano, kad, atsižvelgiant į raketos išvaizdą, tai gali būti AMRAAM-ER. Tai specialiai NASAMS sukurta amunicija. Tai AIM-120 ir RIM-162 ESSM hibridas. ESSM valdymo sistemos ir variklio bei AMRAAM kovinės galvutės derinys užtikrina maksimalų naikinimo diapazoną ir aukštį.

 

Tačiau neaišku, ar naujausios AMRAAM-ER raketos galėjo būti pagamintos Ukrainai. Žinoma, kad „Raytheon“ gamina raketas Katarui, Vengrijai ir Kuveitui. Todėl neatmetama kad vaizdo įraše gali būti dar kitokia raketa. Pagrindinė ginkluotės atpažinimo problema yra ta, kad vaizdo įrašas yra prastos kokybės. Todėl gali būti, kad tai „klasikinė“ AIM-120 ar kita raketa, kuri buvo perduota be pranešimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()