[ŽT] Rusams galutinai pavažiavo stogas. Į „Azovstal“ iškviestas šventikas  ()

Pasak Mariupolio mero patarėjo Petro Andriuščenkos, rusai nusprendė surengti religinę procesiją tam, kad neva būtų lengviau išvalyti gamyklos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusams galutinai pavažiavo stogas. Į „Azovstal“ iškviestas šventikas. Okupantai nusprendė pašventinti laikinai užgrobtos „Azovstal“ gamyklos teritoriją Mariupolyje, kad „išvarytų iš ten demonus“.

Taip pareiškė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriušenka.

Anot jo, pernai pavasarį per mūšį dėl Mariupolio Ukrainos kariškiai taip išgąsdino rusus, kad jie ieško naujų būdų ramybei rasti. Gamyklos teritorija turėjo būti pašventinta ir surengta religinė procesija, siekiant „išvaryti iš ten demonus“.

„Pernai jie išsikvietė šventikus ir vedė religines procesijas po gamyklos teritoriją – iš ten „išvarė demonus“. Todėl ten būti dabar neva saugu“, – rašoma pranešime.

Atskirai buvo pažymėta, kad rusai taip pat bando išvalyti gamyklos teritoriją ir siųsti ten prorusiškus „L/DLR“ kovotojus, kad neišnaudotų savo šalies piliečių. Andriuščenka pažymėjo, kad Rusijos Federacijai jie yra ne kas kita, kaip vartojimo reikmenys.

 

„Rusai išminuoja „Azovstal“ plieno gamyklą“ – kažkas ten vis dar sistemingai sprogsta“, – pridūrė Andriuščenka.

Tačiau kol kas priešas nusprendė atsisakyti visuotinio teritorijos sutvarkymo. Yra sraigtasparnių aerodromas, kuriame karts nuo karto nusileidžia orlaiviai, tačiau dėl reguliarių sprogimų ten neįrengiama nuolatinė bazė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: