Daugiau nei Moldova ar Izraelis. Kiek savo teritorijų Ukraina išlaisvino nuo karo pradžios  ()

„Stratcom“ duomenimis, Ukrainos kariai išlaisvino teritoriją, kuri prilygsta 15 Rusijos Federacijos sostinių teritorijai arba daugiau nei visai Moldovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo plataus masto Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą pradžios Ukrainos kariai jau išlaisvino daugiau nei 40 000 kvadratinių kilometrų teritorijos. Tai pranešė „Stratcom“.

„Nuo 2022 metų vasario 24 dienos gynybos pajėgos išlaisvino daugiau nei 40 000 kvadratinių kilometrų Ukrainos teritorijos“, – pranešė „Stratcom“.

Pastebima, kad išlaisvintos teritorijos yra beveik dvigubai didesnės už Izraelį, didesnės už Moldovą ir apie 15 miestų, tokių kaip Rusijos Federacijos sostinė Maskva.

Moldovos plotas yra 33 846 kvadratiniai kilometrai, Maskvos plotas yra 2 511 kvadratinių kilometrų, o Izraelio - 22 145 kvadratiniai kilometrai.

Ukrainos kariai per kontrpuolimą 2022 metų rudenį išlaisvino beveik visą Charkivo sritį ir dalį Donecko bei Luhansko sričių. Be to, įsibrovėliai buvo išvaryti iš šiaurės pirmaisiais plataus masto karo etapais ir iš kairiojo Chersono regiono kranto 2022 m. rudenį.

 

Dabar laikinai Rusija okupavusi apie 107 000 kvadratinių kilometrų: Ukrainos pietuose ir rytuose. Tai viršija Portugalijos ar Vengrijos teritoriją. Nuo plataus masto karo pradžios Ukrainos kariai išlaisvino daugiau nei pusę okupuotų teritorijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: