Už Dniepro pralaužtas frontas. Nušluota gynybos linija, įsiveržta į rusų pozicijas  ()

Rusai praneša, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko prasiveržti pro pirmąją Rusijos gynybos liniją ir perimti gyvenviečių kontrolę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-09 Už Dniepro pralaužtas frontas. Nušluota gynybos linija, įsiveržta į rusų pozicijas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija skambina pavojaus varpais ir praneša apie rimtą Ukrainos dalinių, kurie sugebėjo šturmuoti Dnieprą, pralaužti pirmąją Rusijos gynybos liniją šioje srityje ir perimti gyvenviečių kairiajame krante kontrolę. Rusijos kariškis Jegoras Guzenko (šaukinys „Tryliktasis“) apie tai praneša savo „Telegram“ kanale, pažymėdamas sparčiai blogėjančią RF ginkluotųjų pajėgų padėtį.

Remiantis paskelbta informacija, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko ne tik prasibrauti pro pirmąją Rusijos gynybos liniją, bet ir 800 metrų gilyn į rusų pozicijas.

„Tai labai bloga tendencija“, – pažymi rusų okupantas.

Be to, didelio masto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas pietuose privertė Rusijos armiją perdislokuoti kovinius oro desanto pajėgų dalinius iš Chersono krypties, nusiunčiant juos į Zaporižios sritį, kur, matyt, viskas dar blogiau.

 

Gouzenka perspėja, kad Ukrainos kariuomenė gali įrengti pontonines perėjas per Dnieprą ir pradėti perkelti įrangą, o tai būtų stiprus smūgis Rusijai pietiniame fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: