Budapeštas bus apstulbęs. Europoje skamba, ką Ukraina pasiuntė į Vengriją. „Šiai šaliai reikia ypatingo dėmesio...“ (Foto)  ()

Budapeštas sutiko, kad naujuoju Ukrainos ambasadoriumi būtų paskirtas profesorius Fiodoras Šandoras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Budapeštas bus apstulbęs. Europoje skamba, ką Ukraina pasiuntė į Vengriją.

Vengrijoje dirbti pradės naujas Ukrainos ambasadorius. Jau sutarta dėl kandidato – tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 101-osios teritorinės gynybos brigados karys Fiodoras Šandoras.

Šią informaciją rugpjūčio 8-osios vakarą patvirtino Aukščiausiosios Rados deputatė Iryna Geraščenka.

„Vengrijoje bus naujas Ukrainos ambasadorius. Šiai šaliai reikia ypatingo dėmesio... Budapeštas susitarė dėl Fiodoro Šandoro paskyrimo. Agremanas buvo išsiųstas pavasarį“, – rašė Geraščenka.

Ji palinkėjo naujajam ambasadoriui sėkmės einant pareigas.

Pažymėtina, kad 48 metų Šandoras yra Užhorodo nacionalinio universiteto profesorius, kuris, būdamas 101-osios gynybos brigados kariu, saugo Ukrainą nuo Rusijos agresijos.

 

2022 m. internetinėje erdvėje pasklido filmuota medžiaga su profesoriumi, kur jis mokė savo studentus tiesiai iš apkasų, vilkėdamas karinę aprangą.

2023 metų rugsėjį Šandoras buvo apdovanotas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado auksiniu kryžiumi.

Atkreipkite dėmesį, kad Ukrainos ir Vengrijos santykiai yra labai sudėtingi. Šios šalies valdžia neslepia savo prorusiškų ir antiukrainietiškų pažiūrų. Visų pirma, jie visais įmanomais būdais kišasi į Ukrainos integraciją į ES ir NATO, blokuoja sankcijas Rusijai, taip pat kursto separatistines nuotaikas vakarinėje Ukrainos dalyje. Santykiai nepagerėjo nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(4)
(72)

Komentarai ()