[ŽT] Tai ne fejerverkai. Skelbiama, kas galėjo sprogti netoli Maskvos (Video)  ()

Rugpjūčio 9-osios rytą Maskvos srityje nugriaudėjo galingas sprogimas. Sprogimas įvyko Zagorsko optikos ir mechanikos gamykloje, gaminančioje įvairius naktinio matymo prietaisus, taikiklius ir panašius prietaisus. Oficialiai teigiama, kad sprogo sandėlis su pirotechnika, bet yra priežasčių tuo abejoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprogusios gamyklos teritorijoje vietiniai nufilmavo artilerijos sviedinį. Tiksliau, kelis. 

Save reporteriu vadinančiam Andrejui Trofimovui pavyko užfiksuoti ant žemės numestą objektą, kuris yra labai panašus į artilerijos sviedinį. Panašu, kad tas daiktas ten buvo numestas vėliau - galbūt buvo ištrauktas iš ugnies ar mėtėsi kažkur kitur. Įdomu, kad kažkas pastebėjo, kad Trofimovas filmuoja ir jį užsipuolė - „Duok čia! Telefonas, telefonas!“, girdima įrašo pabaigoje.

Ir tai - ne vienintelis į sviedinį panašus daiktas, užfiksuotas toje vietoje po sprogimo. Spėjama, kad gamykloje buvo slapta gaminami ar sandėliuojami 122 ir 152 mm sviediniai.

 

Sprogimo priežastis nėra žinoma. Labai tikėtina, kad tai - nelaimingas atsitikimas ar avarija. Jei gamyklos paskirtis buvo slapta pakeista, tikėtina, kad darbo sauga nebuvo deramai užtikrinama. Bet tai, aišku, tėra spekuliacijos.

Kai kurie vietiniai kalba, kad prieš sprogimą gamyklos teritorijoje pasirodė sunkvežimis ir iš jo buvo iškraunamos žaliavos.

(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: