„Labai daug klausimų.“ Arestovyčius skelbia apie Zelenskio ir Putino susitikimą  ()

Arestovyčius įvertino galimą Zelenskio ir Putino susitikimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-12 „Labai daug klausimų.“ Arestovyčius skelbia apie Zelenskio ir Putino susitikimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) prezidento pareiškimo, kad jis planuoja surengti V. Putino ir V. Zelenskio susitikimą, Oleksijus Arestovyčius įvertino šio įvykio tikimybę.

JAE prezidentas Mohammedas bin Zayedas al Nahyanas nori surengti prezidentų V. Putino ir V. Zelenskio susitikimą per artėjančią JT klimato konferenciją COP28, kuri vyks lapkričio 30 – sausio 12 d. Dubajuje. Apie tai pranešė Prancūzijos leidinys „L'Orient-Le Jour“, remdamasis išskirtine Vakarų arabų šalių diplomatų informacija.

Šią temą Rusijos opozicijos aktyvistas Markas Feiginas ir buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius aptarė tradicinėje bendroje transliacijoje, kurios įrašą galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Alexey Arestovych“.

„Ar apskritai įmanoma, kad štai viens, ir kažkur šone jie bandys surengti šį susitikimą? Aišku, kad kalbės koks nors JAE prezidentas, bet iš tikrųjų už viso to nugaros stovi Jungtinės Valstijos ir kai kurios kitos šalys, kurios apskritai turi savyje politinių jėgų, kurios pasisako už derybas“, - sakė M. Feiginas.

 

„Manau, kad Rusijoje Putino niekas neklaus, nes Rusijos Federacijoje jau seniai niekas nieko neklausia, bet Zelenskiui bus užduota daug klausimų apie šį susitikimą, atitinkamai, jei jis įvyks, jis bus labai kruopščiai suplanuotas, ir prezidentas į jį nevyks neturėdamas labai konkrečių atsakymų į labai konkrečius klausimus, kurie jam bus užduoti: apie paliaubas, apsikeitimą visais belaisviais, teritorinį vientisumą ir t. t.“, - savo nuomonę išreiškė Arestovyčius. 

Tuomet analitikas pridūrė, kad tikimybė artimiausiu metu aptarti tokias temas praktiškai lygi nuliui, todėl V. Putino ir V. Zelenskio susitikimas yra iš fantazijų, besisukančių apie šį karą, kategorijos.

 

Markas Feiginas tada pažymėjo, kad Putinas dabar yra daug labiau linkęs į tiesioginius kontaktus nei anksčiau.

„Žinoma, jis nusiteikęs tiesioginiam kontaktui. Bet ar mes esame nusiteikę? Nematau jokio pagrindo, kol mes nepriartėsime prie jūros, t. y. kol negausime tvirtų derybinių pozicijų, o tai, manau, įvyks ne anksčiau kaip spalį-lapkritį“, - aiškino situaciją Arestovyčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: