[ŽT] „Wagner“ pajudėjo. ISW skelbia netikėtus įvykius  ()

„Wagner“ kovotojai gali palikti Baltarusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ kovotojai galimai vyksta atgal į Rusiją, praneša JAV Karo studijų institutas (ISW). Šio proceso pradžia gali rodyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino susitarimų pažeidimą.

Pasak ISW, neįvardytas Rusijos vyriausybės šaltinis tvirtina, kad „Wagner“ kovotojai vykdo pirmąjį pasitraukimo iš Baltarusijos etapą - perkelia 500-600 žmonių į Krasnodaro kraštą, Voronežo ir Rostovo sritis. Antrasis etapas turėtų prasidėti po rugpjūčio 13 d.

Pažymima, kad „Wagner“ gali išvykti iš Baltarusijos dėl Lukašenkos atsisakymo juos finansuoti, kai paaiškėjo, kad Rusija, kaip tikėtasi, nekompensuos jų atlyginimų. Baltarusijoje liks nedidelė „Wagner“ instruktorių grupė, apmokanti Baltarusijos kariuomenę.

Kol kas ISW analitikai nepastebėjo vizualių „Wagner“ pajėgų išvedimo iš Baltarusijos įrodymų. Šaltinių teigimu, Libijoje „skubiai“ dislokuoti kovotojai rugpjūčio 6 dieną išvyko atostogų į Rusiją, bet jiems buvo pasakyta, kad nauji įsakymai gali atkeliauti bet kuriuo metu.

 

Rusija negali tiesiog atsisakyti „Wagner“, net jei jie ir organizavo maištą, nužudė kelių orlaivių įgulas, pakenkė Putino reputacijai. Tiesa yra ta, kad Rusijai Ukrainoje reikia karių, o „Wagner“ pajėgos turi patirties.

(24)
(15)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: