[ŽT] Pareina. Įspūdingas video. Sprogimo banga iš gamyklos smogia į automobilį (Foto, Video)  ()

Sprogimas buvo toks galingas, jog sudaužė už kelių šimtų metrų stovėjusį automobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liudininkai nufilmavo sprogimą netoli Maskvos esančiame Sergijev Posado mieste. Į orą išlėkė ginklų gamykla. Sprogimo banga buvo tokia galinga, jog sudaužė už kelių šimtų metrų stovėjusį automobilį.

Vaizdo įrašą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Liudininkai sprogimą nufilmavo būdami automobilyje už šimtų metrų nuo sprogimo epicentro. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, incidentas įvyko rugpjūčio 9 d. 10:49 val. vietos laiku. Pirmiausia pasigirdo galingas ūžesys, po kurio į dangų kilo ugnies ir dūmų stulpas. Po poros sekundžių sprogimo banga pasiekė automobilį, jį sutraiškė ir išdaužė visus langus.

Naujausiais duomenimis, sprogimo metu buvo visiškai sugriauti 4 gamyklos pastatai, dar 14 apgadinta. Remiantis oficialia rusų versija, tariamai žuvo tik 1 žmogus, daugiau nei 50 buvo sužeista. Kai kurie darbuotojai nurodyti kaip dingę.

Pagrindinė tyrimo versija – saugumo taisyklių pažeidimas.

 

Pažymėtina, kad, rusų teigimu, gamykla šiuo metu neva nedirbo kaip karinis-pramoninis kompleksas, o gamino tik civilinėms reikmėms skirtą pirotechniką.

Tačiau žiniasklaida teigia, kad tai melas. Anot šaltinio „InformNapalm“, gamykla dalyvavo kuriant priešraketinę apsaugą kariniams sraigtasparniams „Ka-52“. Taip pat yra informacijos apie Rusijos Federacijos karinės aviacijos slaptų technologijų kūrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: