„Rytai suinteresuoti nušalinti Putiną.“ Rusijos opozicija skelbia apie grandiozinę katastrofą  (33)

Rusija neteko paramos, todėl režimui gresia milžiniška katastrofa.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-11 „Rytai suinteresuoti nušalinti Putiną.“ Rusijos opozicija skelbia apie grandiozinę katastrofą  (33)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džidoje vykusiame susitikime, kuriame svarbiausios pasaulio šalys aptarė būdus, kaip nutraukti Rusijos karą prieš Ukrainą, dalyvavo 40 pirmaujančių šalių, įskaitant Kiniją. Tačiau Maskva ten nebuvo pakviesta, o tai buvo „juodu ženklu“ V. Putino režimui.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo žinomas Rusijos opozicionierius ir politinis emigrantas Igoris Eidmanas.

Jis teigia, kad Kinijos atstovų atvykimas į susitikimą Rusijos Federacijai kėlė ypatingą nerimą. Šis žingsnis rodo, kad Pekinas pasirengęs atsisakyti neutralios pozicijos karo atžvilgiu ir imtis ryžtingų priemonių konfliktui užbaigti.

„Kaip žinome, rusai ir kinai yra broliai per amžius! Tik tie amžiai vėl pasirodo esąs kažkokie trumpi. 42 valstybių, įskaitant Ukrainą, bet be Rusijos, derybos Džedoje palaidojo naująją Rusijos užsienio politiką. Ji buvo grindžiama idėja, kad Rusija konfrontuoja su Vakarais ne viena... Už tokių milžinų kaip Kinija ir Indija nugaros kažkodėl ne taip baisu bauginti JAV ir ES... Tačiau visa tai pasirodė esąs dar vienas klaidingas mitas. Nuo Rusijos nusigręžė net jos BRICS partnerės, įskaitant Kiniją“, - rašė ekspertas.

Susitikimas Džidoje parodė, kad Rusija įsiliejo į pasaulio paribių, kurie neįleidžiami į padorią visuomenę, gretas. Taip pat tapo akivaizdu, kad Maskva nebeturi iš kur tikėtis paramos.

 

Kinijai, Turkijai, Indijai ir kitiems pagrindiniams žaidėjams karas labai trukdo, nes jis smogia nusistovėjusioms tiekimo grandinėms. Jiems naudinga, kad Rusijos agresija būtų nutraukta. Jie jau kelis kartus siūlė Rusijos Federacijai apriboti „specialiąją operaciją“ arba bent jau įšaldyti karą. Tačiau Kremlius, apimtas karingo įkarščio, visas šias idėjas atmetė.

„Pavasarį Kremlius atstūmė Turkijos, o vėliau Kinijos ištiestą pagalbos ranką ir praktiškai ignoravo jų „taikos iniciatyvas“. – „Ak, taigi“, - nusprendė kinai, turkai, saudiečiai ir kiti, - „kadangi Kremliuje sėdi bepročiai, pasikalbėsime Džidoje be jų“. – Jei Rusija ir toliau nedarys jokių nuolaidų, o valdant Putinui jos neįmanomos, prie Vakarų spaudimo jai prisijungs daugelis pirmaujančių trečiojo pasaulio šalių. Tačiau, kol V. Putinas valdžioje, joms nepavyks priversti Rusijos taikytis, o tai reiškia, kad ne tik Vakarai, bet ir Rytai, ypač Kinija, bus suinteresuoti jo nušalinimu. O ši grėsmė yra daug pavojingesnė“, - sakė Rusijos opozicionierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai (33)