Europa eina iš proto. „Rheinmetall“ skelbia rekordinį ginklų užsakymą  (1)

Europa ginkluojasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europa eina iš proto. Vokietijos ginklų gamintojas „Rheinmetall“ skelbia apie smarkiai išaugusį karinės technikos užsakymų skaičių. Tai vyksta Europos šalių vyriausybėms siekiant išplėsti savo gynybos pajėgumus po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Tai pranešė Censor.NET, remdamasis „Europos Tiesa“.

„Rheinmetall“ teigia, kad išaugusi tankų, amunicijos, artilerijos ir kitų rūšių ginklų paklausa padėjo padidinti pardavimų ir veiklos pajamas.

„Atsižvelgiant į besikeičiančią saugumo situaciją, Europos šalių vyriausybės priėmė plataus užmojo sprendimus dėl karinių pirkimų. Dabar pats laikas juos įgyvendinti – tai atsispindi pirmuosiuose dideliuose užsakymuose“, – sakė „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris.

Anot jo, vos per vieną liepos savaitę įmonė gavo užsakymų už daugiau nei 7 milijardus eurų – tai įmonės rekordas. Ji taip pat pasirašė sutartis su Vokietijos kariuomene dėl artilerijos ir tankų amunicijos tiekimo pagal pratęstą ilgalaikę pirkimo sutartį.

 

„Rheinmetall“ duomenimis, jos pardavimai per ketvirtį išaugo 6,4 % iki beveik 1,5 milijardo eurų. Veiklos rezultatai išaugo 3,5 % iki 118 milijonų eurų.

Bendrovė teigia, kad amunicija buvo stipri bendrovės pardavimų augimo varomoji jėga, nes Vokietijos kariuomenės atsargos yra labai išeikvotos, o kitose Europos šalyse taip pat yra didelė paklausa.

„Rheinmetall“ pardavimų augimą skatina ir tai, kad Europos šalys iš jos perka karinę techniką dėl to, kad Ukrainai perdavė nemažas amunicijos ir kitos ginkluotės atsargas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai (1)