„Putinas ruošiasi dar didesniam karui.“ Skelbiama grėsminga žinia  ()

Anot Dmitro Lubineco, agresyvi Kremliaus politika rodo, kad įsibrovėliai nesustos Ukrainos teritorijoje ir eis Europos kryptimi. Visa tai kelia pavojų demokratinio pasaulio egzistavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas gali duoti įsakymą ruoštis dar didesniam karui su Ukraina, ir tai rodo keli veiksniai. Apie tai rugpjūčio 12 dieną „Facebook“ rašė Ukrainos Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisaras Dmitrijus Lubinecas.

Anot jo, Kremlius absoliučiai neieško variantų, kaip užbaigti karą Ukrainoje su mažiausiais padariniais jam pačiam. Priešingai – jie ruošiasi konflikto eskalacijai.

Ne taip seniai Vladimiras Putinas Valstybės Dūmai pristatė įstatymo projektą, kuris turėtų panaikinti būtinybę informuoti įvairias tarptautines organizacijas, tokias kaip JT ar Europos Taryba, apie karo padėties ar nepaprastosios padėties įvedimą šalyje.

Ombudsmenas mano, kad tokie įstatymai dar kartą pažeidžia Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos reikalavimus, o įstatymų pataisos iš esmės leis Kremliui represuoti rusus neatsižvelgiant į tarptautinę humanitarinę teisę.

„Ką tai reiškia? Rusijos Federacijos prezidentas neieško išeities iš karo Ukrainoje, o ruošiasi dar didesniam. Be to, neatmeta ir ginkluotų susirėmimų su NATO šalimis. Tarptautinė bendruomenė turi rimtai pasiruošti grėsmėms, kylančioms iš Rusijos“, – sakoma pranešime.

 

Šiuo klausimu ombudsmenas paragino Vakarų partnerius įvesti naujas sankcijas Rusijai ir padidinti ginklų tiekimą Ukrainai. Tik tai padės sustabdyti Rusijos agresiją ir apsaugoti Europą.

„Rusijos agresija pademonstravo, kad Rusijos aukščiausios vadovybės nusikalstamas režimas nesustos ties Ukraina, o gali pradėti dar kruvinesnį karą Europoje. Rusijos Federacija kelia grėsmę viso demokratinio pasaulio saugumui!“,  - padarė išvadą Dmitrijus Lubinecas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(4)
(20)

Komentarai ()