„Gali būti rimtas smūgis Ukrainai.“ Rusija pradėjo puolimą  ()

Rusija tyliai pradėjo naują puolimą rytinėje Luhansko srities dalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasauliui aptariant Ukrainos kontrpuolimą, Rusija tyliai pradėjo naują puolimą rytinėje Luhansko srities dalyje, kuria, anot analitikų, siekiama sumenkinti Ukrainos kontrpuolimą.

Nors ši okupantų operacija yra daug mažesnė nei žiemos puolimo, Rusijos puolimas gali daryti spaudimą Ukrainai per jos pagrindinį puolimą ir nukreipti dėmesį, rašo „The Hill“.

Kaip rašoma medžiagoje, šiuo metu Rusijos kariai sparčiai veržiasi link Kupjansko (Charkivo sritis), esančio visai šalia Luhansko, o jei jis bus paimtas, tai sustiprins Rusijos kontrolę šioje srityje. Miestą Maskva užėmė pirmosiomis karo dienomis, Ukrainos pajėgos pernai rudenį jį atkovojo.

Strateginių ir tarptautinių studijų centro vyresnysis patarėjas Markas Kančianas abejoja, ar Rusija gali pajudėti į priekį. Tačiau jei taip nutiks, anot jo, tai bus rimtas smūgis Ukrainai pavojingu momentu.

„Verta atkreipti dėmesį. Jei rusai čia padarys kokią nors pažangą, tai bus tikrai didelis dalykas“, - sakė Kančianas. „Būtų pražūtinga Ukrainos kontrpuolimo naratyvui, jei rusams pavyktų užimti Luhanską... Jeigu jie galėtų tai padaryti tuo metu, kai Ukrainos kontrpuolimas yra gynybos zonoje, tai bus labai galinga nesėkmė, manau, tai labai atgrasys Vakarų šalininkus“, – pridūrė jis.

Ukrainos pareigūnai patvirtino, kad atakos prie Kupjansko stiprėja. Rusija taip pat veržiasi iš Kreminos link Lymano miesto Donecko srityje. Lymanas į pietus nuo Kupjansko yra dar vienas svarbus Maskvos pastangų stabilizuoti savo galią rytuose taikinys.

 

Aramas Šabanianas, atvirojo kodo žvalgybos specialistas iš „New Lines Institute“ centro, sakė, kad Rusija padarė pažangą, tačiau „neužima didžiųjų miestų ir neužima Ukrainos pozicijų“.

„Jie bando priversti ukrainiečius perkelti savo pajėgas į kitą mūšio lauką, tuo pačiu zonduodami, kur yra silpnų vietų“, – sakė jis.

Šabanianas taip pat pabrėžė, kad Rusija jau išnaudojo didžiąją dalį savo resursų ir vargu ar galės surengti kokį nors didelį puolimą iki kitų metų, su tokiu vertinimu sutinka dauguma karo analitikų.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(18)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: