Nuolat nauji maršrutai. Rusija keičia „Shahed“ atakų Ukrainoje taktiką  ()

Pasak Ukrainos generolo, priešas naudoja bepiločius orlaivius naktį itin mažame aukštyje, atsižvelgdamas į vietovės reljefą. Dėl to mobiliosioms grupėms sunku juos aptikti ir sunaikinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai pakeitė savo taktiką naudoti atakos bepiločius orlaivius atakuojant Ukrainą. Dabar priešas keičia bepiločių orlaivių skrydžio maršrutus ir, atsižvelgdamas į vietovės reljefą, naudoja juos naktį.

Rugpjūčio 14 d. interviu RBC tai sakė Ukrainos pajėgų jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Sergejus Najevas.

„Pastaruoju metu pastebimai pasikeitė priešo naudojamų „Shahed-131/136“ tipo atakos dronų taktika. Priešas ir toliau juos naudoja daugiausia naktį itin mažame aukštyje. Tačiau nuolat keičiasi maršrutų planavimas. Priešas stengiasi naudoti dronus atsižvelgdamas į vietovės reljefą“, - sakė generolas.

Pasak jo, sunkumų kovojant su atakuojančiais bepiločiais orlaiviais kyla dėl jų skrydžio maršrutų aptikimo, po kurio mobilios grupės galėtų reaguoti ir numušti dronus. Be to, sunku nustatyti skrydžio kryptį naktį, kai droną galima identifikuoti nebent pagal variklio garsą.

„Be vizualinio kontakto, sunaikinti oro taikinį nežinant tikslios jo padėties oro erdvėje yra sudėtinga užduotis, tačiau stengiamės su ja susidoroti“, - pabrėžė Najevas.

 

Pasak jo, tokiomis sąlygomis pranašesni yra kompleksai, kurie savarankiškai aptinka oro taikinius radiolokacinių stočių pagalba. Najevas taip pat pažymėjo pakankamą ešeloninės oro gynybos sistemos, kurią sudaro mobilios ugnies grupės su nešiojamomis oro gynybos sistemomis (MANPADS) ir įvairaus nuotolio - trumpojo, artimojo ir vidutinio nuotolio - šaulių ginklai, veiksmingumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(5)
(2)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()