Ukrainoje tikra audra. „Niekas neleis nesąžiningai surengti rinkimų“ (Video)  ()

Karo metu valstybė negali užtikrinti, kad rinkimų procese dalyvautų visi be išimties piliečiai, todėl tokiomis sąlygomis rinkimai nebus rengiami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu leidiniui „Ukrainos Tiesa“ pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„Valstybė turi užtikrinti, kad rinkimų procese dalyvautų visi be išimties piliečiai. Sunku įsivaizduoti, kaip balsuos tie vaikinai, kurie šiuo metu yra prie Bachmuto, kurie šiuo metu yra kitose fronto srityse. Kaip tai jie gali daryti fiziškai? O jei nebalsuoja tai nesąžininga. Jie saugo mūsų šalį. Taigi turėtų mesti ginklus ir eiti kur nors balsuoti, ar ką? Kas tai įsivaizduoja?...O tie piliečiai, kurie šiuo metu yra už mūsų šalies ribų? Ar tas kuris laikinai išvyko, nes išprotėjęs kaimynas šaudo ir gresia pavojus gyvybei, kaip jam tai padaryti?“ – pažymėjo jis.

O. Danilovo teigimu, „yra daug klausimų, į kuriuos reikia atsakyti“.

„Nes jei kas nors mano, kad rinkimai gali vykti nesąžiningai, tai dar kartą primenu – mes šiuo metu kovojame už šį teisingumą. Niekas niekam neleis vesti rinkimų nesąžiningai“, – pabrėžė jis.

Komentuodamas Aukščiausiosios Rados pirmininko Ruslano Stefančuko žodžius, kad Konstitucija nedraudžia rengti rinkimų karo sąlygomis, O. Danilovas sakė, kad „reikia labai atidžiai žiūrėti į sąlygas, kuriomis Konstitucija buvo priimta 1996 m.“

„Tuo metu Aukščiausiojoje Radoje rusų įtaka komunistams, socialistams ir daugeliui kitų žmonių buvo didžiulė. Tuo metu ši Konstitucija buvo priimama visą dieną. Per dieną neužteko laiko – buvo priimta naktį, kas, mano nuomone, yra absoliučiai neteisinga, kai Konstitucija priimama naktį. Konstitucija tikrai neturėtų būti priimta naktį. Ir dabar mes turime šių dalykų pasekmes“, – sakė jis.

 

Prezidento atstovas Aukščiausiojoje Radoje, Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos parlamentinio komiteto narys Fiodoras Venislavskis pareiškė, kad diskusijų apie tai, ar rinkimai turėtų vykti karo padėties režimu, nėra.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: