Tai unikalus išradimas! Kuo Ukraina atakavo Krymo tiltą (Video)  ()

Kaip žurnalistams sakė SBU vadovas Vasylas Maliukas, Ukraina naudojo droną, pavadintą „Jūros kūdikis“. Jis buvo kuriamas daugelį mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 17 dieną Ukrainos saugumo tarnyba eksperimentiniu jūriniu dronu atakavo Krymo tiltą. Apie tai rašo CNN.

Žurnalistų teigimu, SBU pirmą kartą atvirai prisiėmė atsakomybę už operaciją. Kaip sakė specialiosios tarnybos vadovas Vasylas Maliukas, Ukraina naudojo droną, pavadintą „Sea Baby“. Jis buvo kuriamas daugelį mėnesių.

„Jūrų dronai yra unikalus Ukrainos saugumo tarnybos išradimas. Nedalyvauja nei viena iš privačių kompanijų. Neseniai su šių bepiločių orlaivių pagalba sėkmingai pataikėme į Krymo tiltą, desantinį laivą „Olenegorsky Gorniak“ ir tanklaivį SIG“, - sakė Maliukas.

 

SBU CNN pateikė liepos mėnesio atakos vaizdo įrašą, kuriame piloto ekrane buvo rodoma akimirka prieš tai, kai „Sea Baby“ „pristatė“ apie 850 kg sprogmenų į vieną iš tilto betoninių atramų.

 

Tarnybos šaltiniai CNN taip pat pateikė du stebėjimo vaizdo įrašus, kuriuose matyti momentas, kai vienas dronas atsitrenkė į tilto kelio atkarpą, o po penkių minučių – kitas dronas, atsitrenkęs į geležinkelio ruožą iš priešingos krypties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()