Vokietija sunčia superdronus LUNA. Gali būti visiškas fiasko  ()

Pasak žinomo kariškio ir savanorio Oleksandro Karpiuko, šie vokiečių bepiločiai orlaiviai atlieka unikalias funkcijas, tačiau „jie yra per brangūs ir dideli mūsų karui“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-16 Vokietija sunčia superdronus LUNA. Gali būti visiškas fiasko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija Ukrainai perduos žvalgybinius bepiločių orlaivių kompleksus LUNA NG, gavusi juos iš gamybos įmonės „Rheinmetall“. Tačiau šie dronai negalės atnešti didelės naudos, nepaisant jų unikalių funkcijų, mano Ukrainos karininkas Oleksandras Karpiukas (Serg Marco).

Anot jo, nuo pat Rusijos puolimo prieš Ukrainą pradžios dronai su vidaus degimo varikliais atsidūrė antrame plane, nes yra per dideli, triukšmingi ir yra lengvas taikinys Rusijos oro gynybai. Oleksandras Karpiukas baiminasi, kad Ukrainos kariuomenė dažnai praras LUNA NG dėl jų matomumo.

„Kol Rusijos ginkluotosioms pajėgoms užteks oro gynybos, šis bepilotis orlaivis bus dažnai numušamas. Ir jo kaina nustelbs jo efektyvumą. Taip, jis turi daug puikių funkcijų, pavyzdžiui, pažangią objektų atpažinimo sistemą, bet, deja, per didelis ir brangus mūsų karui“, – rašo karys.

Anot jo, kuo didesnis dronas, tuo lengviau jį pamatyti radaru ir pataikyti. LUNA NG nėra bepilotis orlaivis, skirtas karui oro gynybos aktyviojoje zonoje. Ir tai net ne turkų „Bayraktar“, kuris, pasak eksperto, gali bent jau greičiau aptikti ir pataikyti į taikinį, nei jis numušamas.

 

Anot Oleksandro, perspektyvūs dronai turėtų būti varomi elektros varikliu, turėti galimybę judėti sklandytuvo režimu ir atlikti kovines misijas ore 3-4 valandas (ne daugiau). Be to, jų antenos turėtų būti sureguliuotos taip, kad minimaliai „šviestų“ radijo elektroninio žvalgybos priemonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()