To dar nematėte. Rusija ginkluojasi naujausia savo pabaisa, praminta „Mad Max“ (Foto)  (4)

Nežinia, kiek papildomas svoris turės įtakos automobilio pravažumui, tačiau greitai pakeisti ratą lauko sąlygomis bus sunku. Norint tai padaryti, reiks išardyti visą arką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerija užsakė atnaujintų abejotinos versijos šarvuočių „Tigr-M“ partiją. Tai, remdamasi šaltiniais, praneša „RIA Novosti“.

Mašina pristatyta ginkluotės forume „Armija-2023“.

Šarvuotos „Tigr-M“ versija buvo praminta „Mad Max“ dėl didžiulių šarvų apsaugos lakštų. Tarp pagrindinių mašinos tikslų yra vilkstinių apsauga, taip pat žvalgybos operacijų vykdymas. Leidinio šaltiniai teigia, kad Rusijos Federacijos gynybos ministerija jau užsakė kelis atnaujinto „Tigr-M“ vienetus.

Tiksliai nežinoma, kokias charakteristikas turi automobilis. Tačiau „Militarnyi“ rašo, kad akivaizdu, kad jo pravažumui turi įtakos papildomas svoris ir kiti matmenys. Taip pat nežinoma, kaip tai paveiks variklio darbą. Akivaizdu, kad pravažumas gruntiniu keliu keisis į blogąją pusę. Mašinoje gali tilpti septyni kariai.

 

Be to, klausimų kelia mašinos konstrukcija. Teigiama, kad papildomi šarvai yra nuimami, tačiau virš arkų nesimato rankenėlių, kad prireikus būtų galima pakeisti ratą. Tikėtina, kad konstrukciją teks visiškai išardyti.

Analitikai taip pat daro prielaidą, kad šarvai patobulinti iki rusiško Br5 standarto, kuris turėtų apsaugoti įgulą nuo 7,62 mm kalibro kulkų. Automobilio svoris išaugo nuo 5,4 iki 7,8 tonos. Parodoje rodomuose šarvuočiuose buvo sumontuotas kovinis modulis „Arbalet-MD“. Jį sudaro 12,7 mm „Kord“ kulkosvaidis arba 7,62 mm PCTM.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(8)
(-7)

Komentarai (4)