„8 km nuo Surovikino linijos“. Ukrainos pajėgos gali veržtis į Azovo jūrą  ()

Išlaisvinta Urožainė yra keli kilometrai į šiaurę nuo pagrindinių Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybinių linijų – nuo 2022 metų pabaigos statomo įtvirtinimų tinklo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Urožainė yra viena iš kelių gyvenviečių, kurias Ukrainos pajėgos išlaisvino per kontrpuolimą. Tuo pat metu Ukrainos vadovybė ne kartą pareiškė, kad teritorinė pažanga yra tik dalis pastangų, kuriomis siekiama sumenkinti Rusijos karinį potencialą. Tai pranešė „Newsweek“, remdamasis rugpjūčio 15 d. ISW duomenimis.

Urožainė yra maždaug 8 km į šiaurę nuo pagrindinių Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybinių linijų, vadinamosios „Surovikino linijos“. Tai nuo 2022 m. pabaigos statomas įtvirtinimų tinklas.

Nors tikėtina, kad laukia daug kovų, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks gynybos liniją ir ją pralauš, Ukrainos ir Rusijos stebėtojai bei kariškiai atkreipia dėmesį į vietos logistinę Urožainės svarbą. Amerikos analitinis centras „Institute for the Study of War“ tokią sėkmę laiko „taktiškai reikšminga“.

Vieno iš rusų batalionų vadas apgailestavo, kad šią savaitę neteko Urožainės, ir skundėsi, kad žadėtas pastiprinimas niekada neatvyko, kad padėtų jo kariams apginti kaimą.

 

„Surovikino linija“ eina per kelią, bet jei Ukrainos kariai galės prasibrauti pro įtvirtinimus, bus galima veržtis į pietus, Azovo jūros link.

Nepriklausomai nuo to, ar pavyks pasiekti pakrantę, tai sukurs naujų problemų Rusijos kariams „sausumos koridoriuje“ nuo vakarinės Rusijos Federacijos sienos iki okupuoto Krymo. Gilesnis Ukrainos puolimas gali perkirsti Rusijos armiją į dvi dalis pietuose. Tačiau pakaks ir ne tokios reikšmingos pažangos, kad kariniai objektai Kryme būtų Ukrainos dispozicijoje esančios tolimojo nuotolio artilerijos diapazone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)

Komentarai ()