[ŽT] „Ne tavo reikalas.“ Mirtinas susišaudymas Urzufe. „Kadyrovcai“ skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Urzufo kaimo okupacinės administracijos vadovas praneša, kad Rusijos tyrėjai jo neįleido į susišaudymo, kurio metu žuvo civiliai, vietą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-17 [ŽT] „Ne tavo reikalas.“ Mirtinas susišaudymas Urzufe. „Kadyrovcai“ skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Urzufo kaime Donecko srityje prieš kelias dienas įvyko susišaudymas. Turint omenyje, kad Ukraina yra nugrimzdusi į karą, tai neskamba taip keistai. Tačiau Ukrainos gynėjai tame konflikte nedalyvavo, o pats kaimas yra ant Azovo jūros kranto - toli nuo fronto linijos.

Rusijos statytinis Ivanas Topuzovas, kalbėdamas su Rusijos „Telegram“ kanalo „Astra“ žurnalistu, sakė, kad susišaudymas įvyko tarp Rusijos pajėgų karių, tačiau jis neturi tikslios informacijos.

„Kai ten nuvykau, ten jau dirbo tyrimo komisija. Manęs neįleido, sakė „ne tavo reikalas“. Yra aukų, bet tiksliai nežinau, kiek“, – sakė jis.

Čečėnijos nacionalinės politikos ministras Achmedas Dudajevas informaciją, kad susišaudyme dalyvavo kadyroviečiai, pavadino „pigia klastote“. „Oficialiai ir su visa atsakomybe pareiškiu, kad nė vienas Čečėnijos Respublikos kovotojas ar čečėnų tautos atstovas neturi visiškai nieko bendra su šiuo incidentu“, – sakė jis.

 

Taip jis teisinasi todėl, kad buvo pasirodę pareiškimų, kad susišaudymas įvyko tarp rusų ir čečėnų.

(16)
(9)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: