Pasaulyje artėja naujas karas. Pulti pasirengė 15 šalių blokas  (1)

Žurnalistų teigimu, taikus susitarimas tebėra geriausias bloko pasirinkimas. Tačiau dauguma 15 ECOWAS šalių yra pasirengusios prisidėti prie bendrų karinių pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis Vakarų Afrikos regioninis blokas ECOWAS pareiškė susitaręs dėl galimos karinės intervencijos datos siekiant atkurti demokratiją Nigeryje, jei diplomatinės pastangos žlugs. Apie tai rašo „Reuters“.

Pasak žurnalistų, ECOWAS pareiškė, kad nebendraus su karine chunta neribotą laiką.

„Esame pasirengę kalbėti bet kuriuo metu, kai bus duotas įsakymas“, – uždarymo ceremonijoje sakė ECOWAS politikos reikalų, taikos ir saugumo komisaras Abdel-Fatou Moussa.

Jis sakė, kad taikus susitarimas tebėra geriausias bloko pasirinkimas.

Žurnalistų teigimu, chunta iš karto nesulaukė jokios reakcijos.

„Mes jau susitarėme ir galutinai suformulavome, ko reikės intervencijai“, – sakė Moussa, atsisakęs pasakyti, kiek karių bus dislokuota.

Pranešama, kad dauguma iš 15 bloko valstybių yra pasirengusios prisidėti prie bendrų pajėgų. ECOWAS laikėsi griežtesnės pozicijos dėl perversmo Nigeryje, kuris yra septintas regione per trejus metus, nei per ankstesnius.

 

„Sprendimas toks, kad perversmas Nigeryje regionui jau yra per daug ir kol kas jį stabysime, brėžiame brūkšnį smėlyje“, – sakė Musa.

Leidinys rašo, kad Nigeris turi strateginę reikšmę už Vakarų Afrikos ribų dėl urano ir naftos atsargų. Jis taip pat yra užsienio karių, kovojančių su „al Qaeda“ ir su „Islamo valstybe“ susijusiais maištininkais, centras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai (1)