Galingas smūgis Rusijai. Skamba visas pasaulis. „Joseph Schulte“ prasiveržė pro blokadą  ()

Į Stambulą atplaukė laivas „Joseph Schulte“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-19 Galingas smūgis Rusijai. Skamba visas pasaulis. „Joseph Schulte“ prasiveržė pro blokadą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Stambulą atplaukė laivas „Joseph Schulte“, kuris pirmasis paliko Odesos uostą Rusijos Federacijai demonstratyviai pasitraukus iš „grūdų sandorio“, praneša „Reuters“, remdamasi liudininkais.

Pažymima, kad pirmasis laivas, pasinaudojęs laikinuoju Ukrainos atidarytu maršrutu po Rusijos pasitraukimo iš „grūdų sandorio“, kirto Bosforo sąsiaurį.

Leidinys primena, kad iš Rusijos užblokuoto Odesos jūrų uosto išplaukęs konteinerinis laivas „Joseph Schulte“ (Honkongo vėliava) šiame uoste buvo nuo 2022 metų vasario 23 dienos, iš kurio negalėjo išplaukti dėl Rusijos Federacijos karinės agresijos.

Pranešama, kad konteinerinis laivas inkarą išmes Ambarli uoste – Stambulo pietuose.

Pasak eksperto Andryjaus Klymenkos, laivas plaukė nauju koridoriumi ir tik du kartus trumpose maršruto atkarpose išplaukė už Ukrainos teritorinės jūros. Jis mano, kad tai įrodymas to, kad „grūdų koridorius“ iš Ukrainos uostų įmanomas ir be Rusijos.

 

„Na ir „atskiras didžiulis“ politinis sveikinimas „tiems mūsų draugams, partneriams ir sąjungininkams (su visa pagarba už jų pagalbą Ukrainai), kurie vis dar jaučia neracionalią egzistencinę Rusijos baimę ir nepalaikė net ir to, kas šiandien demonstruojama, galimybę“, – sako ekspertas.

Jo nuomone, buvo labai sunku įtikinti sausakrūvio laivo savininką duoti sutikimą šiai kelionei. Jis taip pat mano kad greičiausiai konteinerinio laivo įgula buvo ukrainietiška, nes jokie pasaulio jūreiviai taip nerizikuotų, ypač po įvykusios naktinės priešo atakos Dunojaus uostuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: