„Jūs klaupsitės ant kelių ir maldausite atleidimo...“ Kazachė sumala rusus į miltus  (3)

Kazachstano gyventoja įsitikinusi, kad po Ukrainos pergalės Rusijos laukia dešimtmečiai gėdos ir savigailos dėl įsiplieskusio karo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusios SSRS tautos puikiai prisimena „brolius“ iš Rusijos Federacijos, kurie laikė save tituline tauta ir nesivaržydami kėsinosi į kitus. Rusijos armijai visiškai įsiveržus į Ukrainą, Kazachstanas tapo viena pirmųjų šalių, priglaudusių tūkstančius pabėgėlių ir atsisakiusių remti Kremlių.

Praėjus pusantrų metų po karo, Kazachstano gyventojai ir toliau lieka ukrainiečių pusėje, prognozuodami agresoriui sunkią ateitį. Socialiniuose tinkluose pasirodė dar vienas vaizdo kreipimasis, kuriame kazachė priminė rusams jų šaknis ir paaiškino, kas nutiks jų šaliai artimiausiais dešimtmečiais.

Filmuotą medžiagą paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

„Kazachai nepamiršo, mes net turime patarlę: „Jei rusas pavadino draugu, pradėk galąsti kirvį.“ Tai labai sena patarlė... Mes žinome tikrąjį jūsų veidą, ir niekas jo nepamiršo“, - sakė ji. – „... Po Ukrainos pergalės jūs turėsite bėdą. Ir Ukraina nugalės, ištvers visus sunkumus, ir Ukrainos saulė vėl nušvis.“

 

Ji atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos Federacijos gyventojai visiškai pamiršo savo šaknis: jie turi mišrų slavų ir tiurkų paveldą. Tačiau prireiks dešimtmečių, kol padėtis pradės keistis. Greičiausiai Rusijos laukia nacistinės Vokietijos „apsivalymo“ pasikartojimas.

„Tai laukia jūsų vaikų. Jūs mokėsite reparacijas, jūs klaupsitės ant kelių ir maldausite atleidimo, maldausite, kad jus vėl įsileistų į civilizuotą visuomenę. O mes apie tai pagalvosime. Savo vaikams būtinai papasakosiu, kas tokie yra rusai“, - užbaigė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(285)
(1)
(284)

Komentarai (3)