Šoigu siunčia grėsmingą signalą rusų karininkams. Kas vyksta?  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu turi pagrindo nerimauti dėl rusų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu teigia, kad Ukrainoje laikomų Rusijos karo belaisvių išlaisvinimas tampa vadinamosios „specialios karinės operacijos“ prioritetu. Bet jis taip sako ne šiaip sau, mano  „Demokratinių iniciatyvų“ fondo tarptautinio saugumo ekspertas Tarasas Žovtenko. Jis pažymėjo, kad sulaikyti okupantai ukrainiečiams duoda svarbius parodymus.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sulaikyti Rusijos karininkai dalijasi aktualia informacija apie Rusijos karių buvimo vietas, jų situaciją. Manau, tai, kad Šoigu kaip vieną iš prioritetų akcentavo apsikeitimą kaliniais, yra signalas tiems Rusijos karininkams, kurie dabar yra Ukrainos nelaisvėje, kad jais pirmiausia bus apsikeista, kad jie mažiau dalintųsi informacija su Ukrainos žvalgyba ir su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybe“, – pažymėjo ekspertas. Kitaip tariant, Šoigu nori, kad rusai užsičiauptų.

Žovtenko pažymėjo, kad Šoigu davė savotišką ženklą ir tiems rusams, kurie yra fronto linijoje.

 

„Kita vertus, tai yra signalas Rusijos karininkams, kurie dabar yra priešakinėse linijose (ir gali būti paimti į nelaisvę), nesijaudinti, kad jie bus palikti, pamiršti. Nes tai yra vienas iš motyvų, kai rusų kariai pradeda dalytis svarbia informacija“, – pažymėjo Žovtenko.

Šoigu ir visa Rusijos valdžia nori, kad rusų kariai manytų, kad bus skubiai išlaisvinti. Jei jie taip manys, greičiausiai neskubės išduoti vertingos informacijos ukrainiečiams. Tačiau realybė yra kitokia - Rusija kurį laiką apie mainus tyli, nors Ukraina yra sukaupusi nemažai rusų karių.

(24)
(6)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: