Neįtikėtini įvykiai. Irano laivynas apsupo 2 JAV karo laivus. Pakelti dronai ir sraigtasparniai (Video)  ()

Naujas karštasis taškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV išsiuntė du savo karinio jūrų laivyno laivus į Persijos įlanką, kad atremtų naujas Irano grėsmes, tačiau dešimtys Irano bepiločių orlaivių ir greitaeigių katerių apsupo JAV laivus. Apie tai praneša „The Daily Mail“.

Iranas išsiuntė mažas valtis, kai Hormūzo sąsiauryje pasirodė amerikiečių laivai USS Bataan ir USS Carter Hall. Filmuotą medžiagą paskelbė Irano karinis jūrų laivynas.

Greitaeigiuose laivuose buvo ginkluotų karių iš Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpuso ir jie buvo arti JAV laivų. Tuo pat metu iš viršaus filmavo dronai.

Paskelbtoje medžiagoje, nufilmuotoje keliais bepiločiais orlaiviais, galima išgirsti Irano karius kalbant angliškai ir persų kalba, o amerikiečių kareivis su laivais bendrauja per radiją.

Irano žiniasklaida tvirtino, kad per tokią akistatą sraigtasparniai buvo priversti persekioti amerikiečių laivus – sraigtasparnių vežėją ir kitą pagalbinį laivą.

 

Šiuose JAV laivuose iš viso buvo daugiau nei 4000 karių.

Hormūzo sąsiauris laikomas labai svarbiu pasaulio ekonomikai: per čia gabenama penktadalis pasaulio naftos atsargų. Tuo pačiu metu JAV šio įvykio nekomentavo. Incidentas įvyko praėjus kelioms savaitėms po to, kai JAV perspėjo apie grėsmę Persijos įlankoje, o Iranas pagrasino užgrobti visus naftos tanklaivius regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(10)
(32)

Komentarai ()