„Tai mirtinai pavojinga.“ Rusijos naikintuvai „atakavo“ JAV lėktuvus. Skelbiama Maskvos reakcija  (1)

Savo ruožtu Maskva kaltina amerikiečių kariuomenę „pavojingais priartėjimais“ su Rusijos lėktuvais per planuojamus skrydžius virš Sirijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos naikintuvai danguje virš Sirijos vykdo pavojingus susidūrimus su amerikiečių lėktuvais. Pasak JAV kariuomenės pareigūnų, tai yra „pavojingi žaidimai“ iš Rusijos Federacijos pusės, priverčiantys reaguoti Amerikos kariuomenę. Tai pranešė „Defense One“ stebėtojai.

JAV oro pajėgų centrinės vadovybės atstovas pulkininkas Mike'as Andrewsas pažymėjo, kad rugpjūtį Rusijos naikintuvai ne kartą priartėjo prie JAV lėktuvų ir koalicijos pajėgų virš Sirijos, įskaitant kelis kartus dideliu greičiu, priversdami reaguoti JAV pilotus.

Pasak jo, keli rusų lėktuvai praskriejo apie 300 metrų atstumu nuo amerikiečių naikintuvų. Tuo pačiu, šalių susitarimu, lėktuvai turi išlaikyti kelių kilometrų atstumą.

Tuo tarpu Rusijos pusė tuo pačiu kaltina amerikiečių lėktuvus. Rugpjūčio 19 dieną agentūra TASS pranešė, kad amerikiečių lėktuvas F-35 pavojingai arti skrido Rusijos naikintuvų.

„Rugpjūčio 19 d., nuo 06:08 iki 06:16, At-Tanf rajone, maždaug 9000 metrų aukštyje, du koalicijos naikintuvai F-35 pavojingai susidūrė su pora Rusijos oro pajėgų lėktuvų Su-35. kurie suplanavo skrydį palei pietinę Sirijos sieną“, – rašoma pranešime.

 

Kartu buvo pridurta, kad amerikiečiai tariamai 14 kartų per dieną pažeidė 2019 metų konflikto sprendimo protokolą regione.

Atsakydamas, Andrewsas paneigė Rusijos pusės pateiktą informaciją.

„Nebuvo nei vieno incidento, kai amerikiečių lėktuvai priartėjo prie Rusijos lėktuvų ir elgėsi eskaluojančiai bei pavojingai“, – sakė jis.

Šiuo atžvilgiu stebėtojai atkreipia dėmesį, kad JAV kaltino Rusiją provokuojančiu elgesiu Sirijoje beveik nuo pat jos veiklos šioje šalyje pradžios. Visų pirma, Amerikos oro pajėgų atstovai teigia, kad Rusijos pilotų veiksmai atrodo neprofesionalūs ir pavojingi, o Rusijos pusė buvo pasirengusi žodžiu laikytis sutartų dekonflikto protokolų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai (1)