Beprotybė Maskvoje. Rusija nori aneksuoti naujas teritorijas  (2)

Rusija jau dairosi naujų teritorijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija gali aneksuoti Abchaziją ir Pietų Osetiją. Buvęs Rusijos Federacijos prezidentas ir Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas apie tai parašė straipsnyje Rusijos leidiniui „Argumenty i Fakty“.

D. Medvedevas pažymėjo, kad Vakarai esą kursto padėtį Sakartvele. Jei tai tęsis, Rusija imsis skubių veiksmų.

„Mums nereikia, kad pasikartotų 2008 m. istorija. Esame pasirengę spręsti problemas prie derybų stalo vadovaudamiesi JT Chartijos dvasia. Tačiau jei mūsų susirūpinimas įgis realų pavidalą, mes nedvejosime. Abchazijoje ir Pietų Osetijoje vis dar populiari idėja prisijungti prie Rusijos. Ir ji gali būti įgyvendinta, jei tam bus rimtų priežasčių“, - rašė buvęs Rusijos prezidentas.

Pasak jo, 2008 m. Rusijos įvykdytas Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės nuo Sakartvelo pripažinimas esą atitiko šių regionų tautų valią ir JT Chartiją.

D. Medvedevas taip pat mano, kad iš karo Sakartvele ir Ukrainoje daugiausia naudos turi Jungtinės Valstijos. Jis sakė, kad NATO dabar kariauja prieš Rusiją hibridiniu formatu.

 

„Hibridinis“, bet visiškai visavertis ir kruvinas karas, kurį NATO dabar Ukrainoje vykdo su mumis Kyjivo režimo rankomis, ir kuriame mūsų oponentai paskendę iki ausų, tai visiškai aiškiai patvirtina“, - rašė D. Medvedevas.

Ukrainą ir Sakartvelą jis pavadino agresorėmis. Jo nuomone, Ukrainos valstybė turėtų „išnykti“ iš pasaulio politinio žemėlapio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(40)
(-38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)