„Kaip per Antrąjį pasaulinį karą...“ Gali įvykti monstriškai žiaurus mūšis  ()

Rusų okupantai gali taikyti visiškai savižudišką taktiką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 „Kaip per Antrąjį pasaulinį karą...“ Gali įvykti monstriškai žiaurus mūšis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai gali taikyti visiškai savižudišką taktiką.

Tokią nuomonę apie Rusijos pajėgų žygį į Charkivą iššakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Piotras Černikas išsakė interviu Anastasijai Fedor, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Fabrika novin“.

Kaip pažymėjo karo ekspertas, tam, kad rusai iš tikrųjų galėtų prasiveržti Charkivo kryptimi, jiems reikia daug karinių išteklių, kurių jie neturi iš kur paimti.

„Dabar internete daug informacijos, kad jie turi kažkokį 100 000 karių korpusą. Bet leiskite man paaiškinti, kas yra 100 000 karių korpusas, pasitelkiant klasikinio 40 000 karių korpuso pavyzdį. Taigi, tokiam korpusui reikia 825 tankų, 2 500 šarvuočių ir daugiau nei 1 000 statinės artilerijos ir MLRS. Dabar jie turi vos 2 000 tankų visai pasienio linijai, kuri siekia daugiau nei 1 000 kilometrų“, - aiškino Černikas. Vis dėlto ekspertas pridūrė, kad rusai gali pasiduoti savižudybei ir organizuoti milžiniškus pėstininkų antpuolius, kaip tai darė Antrojo pasaulinio karo metais ir vėliau pakartojo Bachmute.

Karo analitikas taip pat pabrėžė, kad Kupjansko kryptis ir Bachmutas yra labai tarpusavyje susiję priešakiniai placdarmai. Rusai daro tokį didelį spaudimą Kupjanske, kad priverstų Ukrainos karinę vadovybę perkelti rezervus iš Bachmuto krypties į šį fronto ruožą. Bachmutas jiems labai svarbus politiškai. Už šio miesto užėmimą Putinas net apdovanojo kai kuriuos „didvyrius“, todėl jie taip pat negali iš jo išeiti ir patekti į operatyvinę apsuptį, nors juda link to septynmyliais žingsniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: