[ŽT] „Vakarai paniškai bijo Rusijos pralaimėjimo.“ Skelbiama bauginanti žinia  ()

Anot Vladimiro Gorbacho, Ukraina turėtų „politiškai“ paaiškinti Vakarams būtinybę nugalėti Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint suprasti visiškos Ukrainos pergalės būtinybę, Vakarų partneriams reikia paaiškinti, kad Rusijos pralaimėjimas yra mažesnė blogybė nei jos išsaugojimas. Tokią nuomonę interviu metu išsakė Euroatlantinio bendradarbiavimo instituto politikos analitikas Vladimiras Gorbachas.

„Reikia atlikti diplomatinį ir politinį darbą (ir ekspertų lygmeniu). Bet visų pirma politinį. Reikia ieškoti argumentų, – pažymėjo ekspertas. – Reikia ieškoti savų argumentų RF pralaimėjimui, koks jis gali būti - jei nekontroliuojamas, ar subalansuotas, ir ko dėka, kokių geopolitinių veiksnių dėka jis gali būti subalansuotas, įskaitant Ukrainos įtaką Rusijos Federacijos teritorijoje.“

 

Jo nuomone, Vakarai baiminasi, kad Rusijos pralaimėjimas lems branduolinių ginklų kontrolės praradimą, viršijantį eskalavimo lygį:

„Reikia paaiškinti, kad Rusijos Federacijos išsaugojimas dabartinės būsenos yra didesnis blogis, o dabartinė – tai karas Ukrainoje – yra didesnė blogybė, nei tai, ko bijo Vakarai, nei tai, kad Rusijos Federacija gali pereiti į tam tikrą transformacijos, pokyčių, naikinimo etapą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: