Pasiklydo. Neįtikėtina. Okupantai patys atskrido Ukrainai „į nasrus“. Kas vyksta?  ()

Sraigtasparnis į bazę atvyko nepažeistas ir bus perduotas gynybos pajėgoms, informavo Jurijus Butusovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-23 Pasiklydo. Neįtikėtina. Okupantai patys atskrido Ukrainai „į nasrus“. Kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos sraigtasparnis, kuris esą „nukrypo nuo kurso“ ir per klaidą nusileido vienoje iš Ukrainos oro pajėgų bazių, kurio įgula buvo nušauta, nenukentėjo. Tai pranešė Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas.

„Censor.Net“ šaltiniai kariuomenės vadovybėje patvirtina Rusijos tinklaraštininkų informaciją, kad prieš kurį laiką į vieną iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro bazių skrido rusų kovinis sraigtasparnis Mi-8.

„Sraigtasparnis yra visiškai nepažeistas ir papildys ginkluotųjų pajėgų sudėtį, išsamiai ištyrus jo įrangą“, – informavo Butusovas.

Jis pridūrė, kad oficialios informacijos apie įgulos narius kol kas nėra.

Kol kas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas nekomentavo informacijos apie Rusijos sraigtasparnio skrydį į Ukrainos teritoriją.

Rusijos ginkluotųjų pajėgų kapitonas Ilja Tumanovas rugpjūčio 23 d. pranešė, kad Mi-8 įgula tariamai prarado orientaciją ir prarado kursą. Jo pilotai esą pamatė aerodromą ir nusprendė jame leistis. Paaiškėjo, kad tai Poltavos miesto aerodromas, esantis 300 km nuo fronto linijos.

 

Sraigtasparnio įgula esą iškart suprato, kad nusileido Ukrainos teritorijoje ir bandė sraigtasparnį pakelti į dangų. Ataskaitoje teigiama, kad tą akimirką pilotai buvo nušauti – du įgulos nariai buvo pašalinti, o vadas, pasak Tumanovo, buvo sužeistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()