„Kaip jiems tai pavyko?!!“ Vakarų karo analitikai apstulbę, ką padarė Zalužnas  ()

Zalužnas vėl pranoko Rusijos generolus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės Robotynės išvadavimas pietiniame fronte rodo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas pasirinko tinkamą kontrpuolimo taktiką.

Robotynės kaimas Zaporižios kryptimi tikriausiai visiškai pateko į Ukrainos kariuomenės kontrolę. Tačiau šiame kontrpuolimo etape pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslas nėra teritorijų išlaisvinimas.

Apie tai savo „YouTube“ vaizdo tinklaraštyje papasakojo rusų istorikas ir karo apžvalgininkas Dmitrijus Černyševskis.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 82-oji oro desantininkų brigada „sublizgėjo“ mūšiuose prie Robotynės. D. Černyševskis mano, kad Ukrainos kariuomenės sėkmė šiame rajone didele dalimi priklauso būtent nuo šio dalinio. Brigados pasirodymas šiame rajone privertė Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybę skubiai perkelti ten jūrų pėstininkus ir desantininkus, o dabar šie rezervai yra naikinami.

„Čia nei teritorijų užgrobimas, nei tęsinys svarbus. Turime reikalą su pozicijų karu dėl išsekimo. Čia svarbiausia yra nugalėti ir išnaikinti priešo karius. Mūšiai aplink Robotynę leidžia ukrainiečiams gana efektyviai naikinti Rusijos karius vykdant puolamąją operaciją... Rusijos karių moralė prie Robotynės gana žema, nuostoliai didžiuliai... Ukrainos taktika – smogti, ištempti, prasiveržti – išlieka. Modernizuota Brusilovo taktika – pralaužti pozicinę gynybą... Tik Brusilovas kvailai naikino Rusijos armiją beprasmiškomis atakomis, o Zalužnas elgiasi kaip Hanibalas... Kovos Pietų fronte tebevyksta su aiškiu Ukrainos pranašumu, apie tai pradėjo kalbėti Vakarų žiniasklaida, o Rusijos „Telegram“ kanaluose tvyro labai liūdna nuotaika“, - sakė Černyševskis.

 

Jis padarė išvadą, kad šiuo atveju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Zalužnas vėl pasirodė geriausiu įmanomu būdu, įveikdamas Rusijos generolus.

„Vakarų karo analitikai, supratę, į kokį mūšį įsivėlė Ukraina, skėsčioja rankomis: kaip gali būti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar žengia pirmyn, muša rusų dalinius ir užima įtvirtintas linijas. Jiems to neturėjo pavykti padaryti esant tokiam pajėgų balansui, tokiems minų laukams, be aviacijos, esant priešo persvarai. Kaip jiems tai pavyko? Paklauskite Zalužno. Vado, kuris sugeba išnaudoti visas galimybes ir laimėti. Kuo ilgiau stebiu, kaip vystosi šis nelygus mūšis dėl įtvirtinimų, kurio Ukraina neturėtų laimėti pagal jokius Vakarų kanonus, bet laimi, tuo labiau noriu nukelti kepurę prieš Zalužną“, - sakė rusų istorikas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: