Zelenskis skelbia apie pavojų iš JAV (Video)  ()

Prezidentas pripažino, kad JAV rinkimai gali paveikti paramą Ukrainai ir teigiamai, ir neigiamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybės vadovas Volodymyras Zelenskis, atsakydamas į klausimą apie JAV paramą Ukrainai ir komentuodamas kai kuriuos Kongrese skambančius „pavojingus balsus“, sakė, kad Ukrainos pusei „bus nelengva“, tačiau bendras Amerikos visuomenės ir Baltųjų rūmų palaikymas Ukrainai yra didelis. Apie tai Prezidentas kalbėjo konferencijoje po Krymo platformos viršūnių susitikimo.

„Esu tikras, kad mums nebus lengva, jie („pavojingi balsai“ iš JAV – red.) skamba“, – sakė šalies vadovas, tačiau atkreipė dėmesį į didelę abiejų partijų paramą Kongrese.

Šalies vadovas pripažino, kad JAV prezidento rinkimai, kurie vyks 2024 metais, gali turėti teigiamos ir neigiamos įtakos Vašingtono paramai Kyjivui. Ukrainos vadovybė padarys viską, ką gali, kad Amerikos pagalba nesumažėtų.

 

V. Zelenskis teigė, kad nuolat palaiko dialogą su savo kolega amerikiečiu Joe Bidenu, ES lyderiais ir partneriais iš kitų žemynų. Visų pirma Ukraina su Amerikos puse diskutuoja apie taikos formulę ir ginklų tiekimą. Komentuodamas kontrpuolimą, prezidentas teigė, jog gynybos pajėgos daro viską, kad Ukrainos teritorijos būtų kuo greičiau išlaisvintos.

„Kalbant apie kontrpuolimą, pažiūrėsime į rezultatą“, – sakė šalies vadovas ir pridūrė, kad tiki Ukrainos kariuomene.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()