„Šoigu ir Gerasimovas nebūtų išdrįsę.“ ISW skelbia, kas nužudė Prigožiną  ()

ISW: Prigožino lėktuvas „beveik neabejotinai“ buvo numuštas Putino įsakymu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 „Šoigu ir Gerasimovas nebūtų išdrįsę.“ ISW skelbia, kas nužudė Prigožiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vargu ar Šoigu ir Gerasimovas būtų išdrįsę numušti „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino lėktuvą be Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino įsakymo.

Tai teigiama JAV Karo studijų instituto ataskaitoje, skelbia Censor.NET.

Sprendimas panaudoti Rusijos oro gynybą kaip Prigožino nužudymo metodą leido Rusijai tiesiogiai atkeršyti už tą dieną, kurią Rusijos aviacija patyrė daugiausia aukų (Prigožino maištas birželio 24 d. – Red.) nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios.

„Putinui reikėjo demonstratyviai atkeršyti Prigožinui ne tik tam, kad įrodytų, jog jis nėra silpnas lyderis, bet ir tam, kad paremtų savo armiją, kuri, pasak daugelio rusų, nematė teisingumo birželio 24-osios įvykiuose“, – pridūrė ISW.

Analitikai atkreipia dėmesį, kad oficialus Sergejaus Surovikino atleidimo patvirtinimas Rusijos valstybinėje žiniasklaidoje tą pačią dieną, kai buvo nužudytas Prigožinas, greičiausiai nėra atsitiktinumas.

Kremlius turbūt siekia, kad dvi viešai paskelbtos bausmės būtų aiškus signalas, jog su maištininkais susidorota, o vagneriečių iššūkis Rusijos vadovybei yra išspręstas reikalas.

 

Kalbant apie patį „Wagner“, be valdymo jo ateitis tampa neaiški.

„Vadai ir samdiniai gali pradėti bijoti dėl savo gyvybės arba tapti demoralizuoti. Rusijos gynybos ministerijos ir Kremliaus įsikišimas į „Wagner“ operaciją ir Prigožino, kuris kovotų dėl naujų galimybių personalui, nebuvimas gali lemti tolesnę grupuotės degradaciją“, – mano ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: