[ŽT] „Ukraina dabar nužudys visus!!!“ Propaganda sukrėsta. Rusai pridėjo į kelnes  ()

Prigožino žūtis sukrėtė Rusijos propagandistus. Jie, aišku, negali kaltinti Putino.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 [ŽT] „Ukraina dabar nužudys visus!!!“ Propaganda sukrėsta. Rusai pridėjo į kelnes  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

24tv.ua pasižvalgė, ką apie Jevgenijaus Prigožino žūtį kalba Rusijos propagandos kanalai. „Ukrainos specialiosios tarnybos gali nesunkiai nužudyti visus“, „vynas su sprogmenimis“ – tokias Prigožino mirties versijas kelia rusai. Jie teigia, kad „Ukrainos pėdsakas“ yra kone akivaizdus.

Kai kurie kanalai sutinka, kad Prigožino lėktuvas galėjo būti atakuotas Putino įsakymu. Taip pat keliama versija, kad jį galėjo pašalinti kiti jo priešai. Arba, žinoma užsienio žvalgybos agentūros - rusų propagandistai įtaria Ukrainą.

Kai kurie propagandistai vienareikšmiškai sako: „Tai Nepriklausomybės dienos teroro išpuolis“. Jų nuomone, „didieji bosai“, tai yra Putinas ir Šoigu, kerštu neužsiima, nes turi svarbesnių reikalų: „daug tikrų problemų ir daug tikrų priešų“. Taigi, jie kaltina Ukrainą ir net įžvelgia simboliką - Prigožinas žuvo Ukrainos Nepriklausomybės dienos išvakarėse.

Tai, kad „žuvo nekalti žmonės, tarp jų - ir lakūnai“, rusams yra vienas iš įrodymų, kad tai padarė ne Rusija, o Ukraina. Žurnalistas Denisas Kazanskis tai aiškina paprastai - propagandistai pradeda pasakoti jiems patogią istoriją apie teroro išpuolį. Todėl lėktuvas buvo susprogdintas iš vidaus, o ne numuštas iš išorės. Kita vertus, „Wagner“ palaikantys kanalai teigia, kad tai – oro gynybos darbas.

 

Prokremliška žiniasklaida šią katastrofą vertina kaip naudingą Ukrainai ir Vakarams. Tai, pasak jų, bandymas sukiršinti „Wagner“ ir Rusijos valdžią.

(17)
(15)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: