„Nupjaukite jam galvą...“ Neregėtas skandalas. Vokietijoje ragina nužudyti Zelenskį. Kas vyksta  ()

Transliacijos metu klausytojas vardu „Fišeris“ autoatsakiklyje paliko žinutę, kurioje pareiškė, kad karą Ukrainoje galima baigti „labai paprastai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijoje raginimai nužudyti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį buvo transliuojami per visuomeninį radiją „Deutschlandfunk“. Apie tai rašo „Frankfurter Allgemeine Zeitung“.

Incidentas įvyko per diskusijų laidą „Ukraina – kaip sustabdyti agresyvų Rusijos karą?“. Vienas iš klausytojų vardu „Fišeris“ autoatsakiklyje paliko žinutę, kurioje pasakė, kad karas Ukrainoje gali būti baigtas „labai lengvai“.

„Suimkite Zelenskį gyvą ir jo nusikaltėlių gaują ir nupjaukite jam galvą“, – grasino „Fišeris“.

Tokių pareiškimų fone visuomeninio radijo eteryje kilo skandalas, o vietos leidiniai net pranešė, kad vienas iš advokatų norėjo iškelti baudžiamąją bylą tiek klausytojui, tiek radijo redaktoriams dėl neapykantos išraiškos, ir raginimo daryti nusikaltimus.

 

Radijo stotis jau atsiprašė už klausytojo pasisakymus ir pašalino komentarą iš fonotekos.

„Garso įrašas buvo iškirptas. Tai įvyko, kai tik apie tai sužinojome. Turėsime vidines diskusijas ir išsiaiškinsime, kaip galėjo įvykti ši redakcinė klaida“, – sakė visuomeninio radijo „Deutschlandfunk“ atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(22)
(-21)

Komentarai ()