Skamba visa Ukraina. Ką padovanojo Lietuva Ukrainai Nepriklausomybės dienos proga  ()

Per 32-ąsias nepriklausomybės metines Ukraina dovanų gavo tai, ko jai dabar tikrai reikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skamba visa Ukraina. Lietuva Ukrainai skyrė naują karinės pagalbos paketą, kurio vertė – 41 mln. eurų. Pasak Lietuvos Krašto apsaugos ministerijos, paketas sutapo su 32-osiomis Ukrainos nepriklausomybės metinėmis.

Pažymima, kad anksčiau Lietuva jau perdavė Ukrainai „milijonus vienetų amunicijos ir tūkstančius ginklų“. Per pirmuosius septynis šių metų mėnesius Lietuvos jau perduota karinė parama Ukrainai apima sraigtasparnius „Mi-8“, priešlėktuvinius pabūklus L-70 su amunicija, M113 šarvuotuosius transporterius, milijonus šovinių, granatsvaidžių amuniciją.

„Lietuva tęsia savo nenutrūkstamą paramą 32-ąsias nepriklausomybės metines švenčiančiai Ukrainai, o bendra karinės paramos Ukrainai suma nuo karo pradžios jau perkopė pusę milijardo eurų“, – sako Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Naujoje pagalbos siuntoje yra „Carl Gustaf“ amunicija, šautuvai, jūrų stebėjimo radarų komplektai, 5,56 mm šoviniai, generatoriai, antidronai ir kt. parama. Ukrainai taip pat bus perduotos ir raketų paleidimo sistemos NASAMS.

 

Lietuva taip pat rengia ekspertines konsultacijas, skiria lėšas į tarptautinius paramos Ukrainai fondus, prisideda ir prie Ukrainos karių rengimo, veda jiems kursus, Lietuvos kariuomenės instruktoriai taip pat dalyvauja operacijoje „Interflex“, kurios metu drauge su kitais NATO sąjungininkais moko Ukrainos karius kovinių subtilybių.

Lietuvoje gydosi ar reabilitacijoje jėgas atgauna mūšiuose sužeisti ukrainiečių kariai. Gydymo ir reabilitacijos įstaigos jau yra priėmusios apie 200 sužeistų Ukrainos gynėjų, ketinama priimti dar daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(437)
(68)
(369)

Komentarai ()