„Invazija į Iraką.“ JAV generolas skelbia, kaip puola Ukraina. Kas bus toliau  ()

Vakarų stebėtojai turi suprasti, kad karas nevyksta linijiniu principu, o Ukrainos operacija gali trukti mėnesius, kol Rusijos gynyba kažkur įtrūks. Kontrpuolimas yra sunkus, bet ne beviltiškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitas proveržis, kaip daugelis Vakaruose tikėjosi, neįvyko. Pastaruoju metu Vakarų spauda publikuoja ir niūresnius straipsnius, kuriuose kova su Rusijos Federacija pasirodė kruvina ir lėta.

Tačiau į pensiją atsargą išėjęs JAV armijos generolas Davidas Petraeusas ir Amerikos įmonių instituto Kritinių grėsmių projekto direktorius Frederikas Kaganas „The Washington Post“ skiltyje „Nuomonės“ rašo, kad Ukraina vis dar gali nustebinti skeptikus.

Autoriai pažymi, kad stebėtojams būtų protinga sušvelninti savo pesimizmą. Karas nevyksta linijiniu būdu. Ukrainiečiai gali kovoti ilgai, kad vienu metu rusų pasipriešinimas nutrūktų. Yra priežasčių manyti, kad Ukraina gali tai pasiekti, todėl kontrpuolimas dar toli gražu nėra baigtas. Tiesą sakant, tai vis dar yra ankstyvoje stadijoje, nepaisant to, kad tai tęsiasi nuo vasaros pradžios.

 

Prasiskverbti į tokią rimtą gynybą, kurią rusai sukūrė Ukrainoje, yra sunki užduotis bet kuriai armijai. JAV tokias operacijas vykdė per invaziją į Iraką, tačiau tada ore buvo visiškas dominavimas. Ukrainos kariuomenė tokio pranašumo neturi. Be to, Vakarai proveržiui davė nedaug šarvuočių. Ir rusai išmoko kovoti.

Todėl ginkluotųjų pajėgų puolimas yra nepaprastai sunkus, tačiau sunkus nereiškia beviltiškas. Gynybos pajėgos žengia iš karto dviem kryptimis, kurios nuves į Tokmaką ir Melitopolį, taip pat Berdjansko kryptimi. Tikriausiai ginkluotosios pajėgos pralaužė pirmąją Rusijos gynybos liniją. Ir pažanga Robotynės srityje gali paspartėti.

 

Paprasčiau tariant, Ukraina spaudžia rusus, kol kažkas nutrūksta, tada jie meta atsargas ir smogia. Rusijos pajėgos pavargusios, jei ne išsekusios. Svarbiausia, kad Rusijos Federacijai trūksta didelių operatyvinių rezervų. Todėl bet kokį ginkluotųjų pajėgų proveržį bus sunku greitai uždaryti – būtent to ir siekia Ukraina.

Vakarų stebėtojai turėtų suprasti, kad Ukraina kovoja už savo išlikimą, todėl kontrpuolimas gali tęstis mėnesius. Todėl politikai neturėtų laužyti Kijevo rankų, kad kontrpuolimas neatnešė greitos sėkmės. Karas bus ilgalaikis, bet galų gale ginkluotosios pajėgos turi laimėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()