Kremlius visiškai prarado ryšį su realybe. Ką paskelbė Peskovas  ()

D. Peskovas nebesusigaudo oficialiuose pranešimuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius galutinai prarado ryšį su realybe – D. Peskovas neigia valstybinį „Wagner“ finansavimą, nors birželį V. Putinas teigė visiškai priešingai.

Birželį Vladimiras Putinas pripažino, kad „Wagner“ samdiniai gavo finansavimą iš Rusijos Federacijos valstybės biudžeto. Tačiau rugpjūčio 25 d. prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad ši kompanija niekada negavo pinigų iš Rusijos biudžeto.

„Jokio valstybinio finansavimo nebuvo. Tai niekaip nesusiję su buvimu Baltarusijoje, tai visiškai kita temų tvarka“, - sakė V. Putino atstovas ryšiams su visuomene.

Jis taip pat priminė, kad de jure „Wagner“ neegzistuoja, tačiau tuo pat metu Ukrainoje kariavo tam tikra samdinių grupė. Šiuo atžvilgiu D. Peskovas nieko negalėjo pasakyti apie Prigožino kovotojų, kurie esą liko be savo įkūrėjo, ateitį.

 

Pažymėtina, kad birželį V. Putinas asmeniškai patvirtino, jog kovotojų išlaikymu „visiškai rūpinasi valstybė“. Jo teigimu, vien nuo praėjusių metų gegužės „Wagner“ iš biudžeto buvo skirta daugiau kaip 86 mlrd. rublių. Pareiškimas buvo padarytas po to, kai nepavyko Prigožino maištas ir jo žygis į Maskvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(6)
(61)

Komentarai ()