„Putino dienos jau suskaičiuotos“. JK žvalgyba skelbia ką reiškia Prigožino pašalinimas  (1)

Gynybos komiteto vadovo Tobiaso Ellwoodo teigimu, Rusijos Federacijos prezidentu nepasitiki net artimiausias elitas. Jie netrukus gali jį pakeisti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-26 „Putino dienos jau suskaičiuotos“. JK žvalgyba skelbia ką reiškia Prigožino pašalinimas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas dabar valdo iš baimės, o ne iš lojalumo. Jis pradėjo smarkiai prarasti populiarumą tarp elito, todėl yra galimybė jį „pakeisti“. Tai pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos komiteto pirmininkas Tobiasas Ellwoodas interviu „Sky News“.

Anot jo, po „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino mirties Vakarų analitikai ėmė prognozuoti, kad Rusijos prezidentas atsikratė pagrindinės savo grėsmės. Tačiau JK įsitikinusi, kad jo netvirta padėtis po to gali tik pablogėti.

Tobiasas Ellwoodas pridūrė, kad Kremliaus „disidentų šalinimo“ politika rodo, kad „dingo pasitikėjimas artimiausia aplinka“.

Dėl Putino baimės Rusijos oligarchai ir elitas nebemato jo kaip savo statuso garanto.

„Prigožinas gali būti miręs, bet žala padaryta, nes jis parodė, kaip sunkiai sekėsi Putino invazija į Ukrainą. Putinas yra labai pažemintas daugeliu frontų“, – sakė jis.

 

Kovų Ukrainoje metu „Wagner“ buvo didžiulis dalinys, kai kuriais atvejais padėjęs Rusijos ginkluotosioms pajėgoms. Dabar jų nėra, o tai turi įtakos priešo pozicijai.

„Kai Rusijos lyderis praranda populiarumą tarp elito, Rusijos istorija rodo, kad silpnumas greitai ir negailestingai išnaudojamas. Ir įtariu, kad jis bus pakeistas, gal ir ne per trumpą laiką, bet tikrai kamuolys jau pajudintas. Įtariame, kad Putino dienos jau skaičiuotos“, – tęsė Tobiasas Ellwoodas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)