„Dabar jis tylės“. Lukašenka atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje  ()

Anot analitikų, po Prigožino mirties Baltarusijos lyderio galimybės derėtis su Kremliumi smarkiai sumažėjo, tas pats pasakytina ir apie jo pastangas užkirsti kelią vadinamosios sąjunginės valstybės suartėjimui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-25 „Dabar jis tylės“. Lukašenka atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimi susitarimai po birželio 24 dieną įvykusio „Wagner“ maišto, kuris galėjo būti tarp Vladimiro Putino, Jevgenijaus Prigožino ir Baltarusijos politiko Aleksandro Lukašenkos, greičiausiai buvo pripažinti neturinčiais galių Rusijos Federacijoje. Tai pranešė Karo studijų institutas (ISW).

Analitikai pastebi, kad sunaikinus Prigožino lėktuvą, Lukašenka greičiausiai tylės ir šiuo klausimu nekalbės, kad neprovokuotų Putino ir nerizikuotų savo ir taip pažeidžiama padėtimi.

Prigožino saugumas ir išlikimas greičiausiai buvo pagrindiniai susitarimo punktai, Putinas galėjo suteikti „saugumo garantijas“ Prigožinui ir Baltarusijoje dislokuotam „Wagner“. Tačiau jo mirtis greičiausiai panaikins pagrindinį susitarimo punktą, o likusios sutarties dalys bus ginčytinos.

Analitikai pastebi, kad Lukašenka birželį vedė tiesiogines derybas su Prigožinu, o vėliau viešai prabilo apie savo vaidmenį gelbėjant sukarintos grupuotės savininką, todėl Putinas atsidūrė nepatogioje padėtyje.

 

Matyt, dabar Lukašenka tylės, kad neprovokuotų Putino, o Prigožino nužudymas tikriausiai signalizavo Lukašenkai, kad jo galimybės derėtis su Kremliumi stipriai sumažėjo, o tai pasakytina ir apie pastangas užkirsti kelią kelią vadinamosios sąjunginės valstybės suartėjimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()