[ŽT] Taivanas palygino Kinijos „Type 99“ ir „Abrams M1A2T“. Skelbiama, kuris tankas nugalėtų  (2)

Taivano gynybos ministerija palygino Kinijos „Type 99“ su „Abrams“ ir priėjo prie išvados, kad amerikiečių tankas bus galingesnis ir geriau apsaugotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitais metais Taivano kariuomenė turėtų būti papildyta amerikiečių tankais „M1A2T Abrams“. Apie tai praneša „Taiwan News“.

Prezidentė Tsai Ing-wen per rugpjūčio 21 d. surengtą spaudos konferenciją sakė, kad Taivanas pirmuosius 38 tankus „Abrams M1A2T“ gaus 2024 m. Iš viso Jungtinės Valstijos parduoda 108 tankus. Visi jie kariuomenę turi pasiekti iki 2026 m. - dar 42 - 2025 m. ir 28 - 2026 m. Sutarties dėl 108 transporto priemonių vertė - 2,2 mlrd. dolerių, ji buvo pasirašyta 2019 m.

Taivanas jau atrinko karininkus, kurie mokysis valdyti ir prižiūrėti tankus. Baigę mokymus, jie grįš į salą būti instruktoriais ir mokyti kolegų.

JAV tankų įsigijimas yra Taivano pastangų stiprinti savo gynybos pajėgumus dalis. Kariuomenės vadovybė teigė, kad „M1A2T“ pasižymės geresniu manevringumu, taip pat didesne ugnies galia. Gynybos ministerija palygino Kinijos „Type 99“ tanką su „Abrams“ ir padarė išvadą, kad pagal ugnies galią, apsaugą ir mobilumą JAV gaminys yra pranašesnis už kinų gaminį.

 

Žinoma, kad Taivanas nori apsaugoti Gaosiongo ir Tainano oro uostus pietvakarinėje dalyje, taip pat uosto infrastruktūrą netoli Taipėjaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(31)
(1)
(30)

Komentarai (2)