Netikėta žinia. Virš Juodosios jūros rekordinis NATO lėktuvų desantas  ()

NATO lėktuvai „Boeing E-3 Sentry“ fiksuoja rusų judėjimą Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodosios jūros danguje ir virš Rumunijos rugpjūčio 20 d. užfiksuotas rekordinis skaičius NATO žvalgybinių lėktuvų. Tai liudija „Flightradar24“ duomenys.

Aljanso lėktuvai gali sekti rusų judėjimą laikinai okupuotame Kryme. Tai gali trukti ilgai, tačiau rugpjūčio 20 dieną užfiksuotas rekordinis skrydžių skaičius.

Kaip teigiama medžiagoje „Adevarul“, iš pradžių tai buvo NATO „Boeing E-3 Sentry“, su ilgojo nuotolio radaru. Jų buvo tik du. Lėktuvai lygiagrečiai skrido virš Rumunijos oro erdvės, pažymėtos NATO 11 ir NATO 12.

Vėliau danguje buvo užfiksuotas JAV karinio jūrų laivyno lėktuvas „Lockheed EP-3E Aries II“ su kodu XC12. Jis valandų valandas sukosi ratu virš Dunojaus deltos, o kartais ir virš Juodosios jūros. Oro žvalgybos orlaivio su integruota elektronine sistema darbo valanda kainuoja daugiau nei 35 tūkst. dolerių. Jame yra daugybė jutiklių, leidžiančių gauti žvalgybos duomenis.

 

Virš Ukrainos sienos patruliavo, anot leidinio, orlaivis „Bombardier Challenger 650 ARTEMIS“. Tai lėktuvas su daugybe kompiuterių ir jutiklių, leidžiančių perimti ir iššifruoti priešo informaciją už šimtų kilometrų. Šis lėktuvas yra privati nuosavybė.

Pentagono ekspertai pažymėjo, kad orlaivio jutikliai yra sujungti palydoviniu ryšiu. Duomenys renkami realiu laiku. Šaltinių teigimu, JAV karinis departamentas įmonei, kuriai priklauso atitinkama paslauga, moka valandinį įkainį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: