Miestas-vaiduoklis. Ką okupantai padarė su Mariupoliu (Video)  ()

Mariupolio gyventojai nepripažįsta miesto, kuris prie Ukrainos klestėjo, bet atėjus okupantams virto vaiduokliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Ukrainos Mariupolį atvykus rusų okupantams, RF ginkluotųjų pajėgų praktiškai sugriautas miestas dar labiau pasikeitė, ir ne į gerąją pusę. Užpuolikai naikina viską, kas primintų Ukrainą, o ant sugriautų pastatų kabo šalies agresorės vėliavos. Atitinkamu vaizdo įrašu savo puslapyje pasidalijo miesto mero patarėjas Petras Andriuščenka.

Vaizde miesto centras. Dalis patalpų, kaip, pavyzdžiui, tragiškai išgarsėjęs dramos teatras, ant kurio 2022 metų kovo 16 dieną įsibrovėliai numetė itin galingą bombą, nuo gatvės uždarytas tinkleliu. Panašiai paslėpti keli kiti pastatai palei kelią. Viskas čia primena karą: apdegę namai, beveik apleistos gatvės, nulūžę medžiai, gatvėse nebuvimas turistų, kurių prieš dvejus metus tuo metu buvo dešimtys tūkstančių.

„Anksčiau tai buvo modernus Mariupolio centras. Dabar... atrodo taip“, – vaizdo įrašą pasirašė Andriuščenka.

Pareigūnas taip pat parodė Nakhimovo prospektą, kuris yra praktiškai miesto centras. Vaizdas ne mažiau liūdnas nei ankstesniame vaizdo įraše.

„Negyvas miestas. Įsivaizduokite – čia nėra vieta, kur niekas niekada negyveno. Čia miesto centras. Vieta netoli gimdymo namų. 10 minučių pėsčiomis iki dramos teatro. Daugiaaukščiai pastatai, kuriuose daugiau niekas negyvena. Turėtų būti keli tūkstančiai, bet liko tik vaiduokliai ir besilankantys Rusijos civiliai įsibrovėliai“, – emocingai vaizdo įrašą komentavo Andriuščenka.

 

Tuo tarpu Rusijos okupantai ėmė diegti palankių būsto paskolų sąlygų programą Rusijos piliečiams Mariupolyje, kad paskatintų juos čia keltis. Valdžia planuoja iki 2035 metų mieste apgyvendinti apie 300 000 rusų. Taip pat čia atveža darbininkų ir valstybės tarnautojų iš depresinių Rusijos Federacijos regionų, o Mariupolio gyventojai priverstinai deportuojami į Rusijos Federaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(2)
(19)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()