„Jis buvo paranojikas. Niekas nežinojo, kur ir kada skrenda.“ Netikėta žinia, kaip sumedžiojo Prigožiną  ()

Vaizdo įrašai iš paskutinių Jevgenijaus Prigožino gyvenimo minučių vis dar plinta internete. O žiniasklaida pateikia įrodymų, kad jo lėktuvo katastrofą planavo Kremliaus valdžia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-27 „Jis buvo paranojikas. Niekas nežinojo, kur ir kada skrenda.“ Netikėta žinia, kaip sumedžiojo Prigožiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pamišęs“ dėl savo kelionių lėktuvu sąmokslo, Prigožinas neseniai buvo priverstas atsisakyti savo įpročio. Tuo buvo pasirūpinta Kremliuje, rašo Rusijos žiniasklaida.

Akivaizdu, kad „Wagner“ įkūrėjas puikiai žinojo, kad yra daugelio priešų taikinys. Todėl, remiamas Kremliaus, leido sau negirdėtas priemones. Prigožinas niekada nekeliavo tuo pačiu lėktuvu. Kelionės metu, tarkime, iš taško A į tašką B, jis galėjo pakeisti keletą lėktuvų.

Be to, jis priversdavo pilotus nuolat keisti maršrutus, taip supainiodamas priešus, kad buvo neįmanoma atspėti, kur jis planuoja leistis. Prigožinas taip pat įsakė po kiekvieno skrydžio sunaikinti lėktuve esančių žmonių sąrašą. Tokią privilegiją politikas turėjo net kurį laiką po sukilimo birželį.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis viskas pasikeitė.

Prigožino VIP statusas buvo panaikintas. Prieš pat katastrofą Federalinė oro transporto agentūra ir nemažai kitų tarnybų uždraudė Prigožino lėktuvams keisti maršrutą. Dabar jis turėjo skristi iš anksto nustatyta kryptimi. Be to, jam nebeleista naikinti informacijos apie savo lėktuvų keleivius.

 

Dieną prieš lėktuvo katastrofą „Wagner“ lyderis galėjo būti Kremliaus diktatoriaus priėmime. Iš Maskvos į Sankt Peterburgą Prigožinas planavo skristi rugpjūčio 22-osios vakare, tačiau paskutinę akimirką skrydis buvo atšauktas, anot jų, tai lėmė susitikimas su Putinu.

Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas paneigė šią informaciją. Tačiau primename, kad Peskovas meluoja ne pirmą kartą. Kartą jis taip pat neigė Prigožino ir Putino susitikimą Kremliuje po „Wagner“ sukilimo. Tačiau vėliau tai patvirtino ir pats Rusijos diktatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(8)
(5)

Komentarai ()