„Prigožinas neturėjo šansų.“ FT skelbia, kas atsakingas už jo žūtį  ()

CŽA direktorius Williamas Burnsas praėjusį mėnesį sakė, kad J. Prigožinui greičiausiai nepavyks išvengti Rusijos prezidento Vladimiro Putino keršto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-25 „Prigožinas neturėjo šansų.“ FT skelbia, kas atsakingas už jo žūtį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvą su Jevgenijumi Prigožinu numušė Rusijos oro gynybos pajėgos, nes Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas norėjo jam atkeršyti. Tai pranešė britų laikraštis „Financial Times“, remdamasis neįvardytu Vakarų pareigūnu.

Žurnalistų šaltinio teigimu, lėktuvą numušė Rusijos priešlėktuvinių raketų sistema.

„V. Putinas neima belaisvių“, – sakė pareigūnas.

Leidinys pažymėjo, kad praėjusį mėnesį CŽA direktorius Williamas Burnsas, kalbėdamas saugumo forume Aspene, teigė, kad J. Prigožinui greičiausiai nepavyks išvengti Rusijos prezidento atpildo.

„V. Putinas yra didžiausias keršto apaštalas, todėl nustebčiau, jei J. Prigožinui pavyktų to išvengti“, – tuomet sakė jis.

Pažymėtina, kad vienas iš Rusijos karo korespondentų „Karinis informatorius“ taip pat teigė, kad ant kai kurių nukritusio Jevgenijaus Prigožino lėktuvo nuolaužų galima pastebėti skylutes, primenančias pėdsakus, kurie lieka pataikius priešlėktuvinei raketai.

 

„Tačiau vis dar sunku daryti išsamias išvadas iš šių kadrų – yra tikra tikimybė tai gali būti skylės, atsiradusios atsitrenkus į žemę“, – teigiama ataskaitoje.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: