Dar pavojingesnis. Rusija modernizavo monstrą „Tornado-G“  (1)

Pagrindinis pakeitimas – nauja šarvuočio „Ural“ važiuoklė, kuri turėtų apsaugoti įgulą nuo skeveldrų ir detonacijos užvažiavus ant minų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos socialiniuose tinkluose išplito nuotrauka, kurioje užfiksuota nauja BM-21 „Grad“ versija pavadinimu „Tornado-G“. Tai praneša „Army Recognition“.

Rusijos gynybos pramonė priešlėktuvinių raketų sistemą „Tornado-G“ pastatė ant naujos važiuoklės. Vietoj „Ural“ važiuoklė yra 6x6 AMN-590951. Ji yra toks pat, kaip ir šarvuočio „Ural“. Kabina bus apsaugota nuo šrapnelių ir minų sprogimų. AMN-590951 gali atlaikyti iki 6 kg sprogstamą sprogimą.

Modernizavimo priežastis, kaip rašoma publikacijoje, yra ta, kad pagrindinis „Ural“ pagrindu sukurtas „Grad“ turi daug pažeidžiamumų, dėl kurių, remiantis atvirais duomenimis, buvo prarasta 150 įrenginių. Teigiama, kad atnaujintas „Tornado-G“ turi automatizuotą ugnies valdymo sistemą, leidžiančią ekipažui būti transporto priemonės viduje.

 

Specifikacijos liko tokios pačios – 40 122 mm kalibro paleidimo vamzdžių. Be to, mašina gali būti aprūpinta 7,62 mm nuotolinio valdymo kulkosvaidžiu, apsaugančiu nuo oro grėsmių. Variklis tapo galingesnis ir turi 238 kW, vietoj bazinių 134 kW. Dėl to maksimalus greitis nuo 75 km/val. padidėjo iki 100 km/val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(15)
(-9)

Komentarai (1)