Grėsminga žinia. Žvalgyba skelbia, kas vyksta su Rusijos ginkluotės gamyba  ()

Nepaisant sankcijų, Rusija vis dar randa būdų didinti ginkluotės gamybos tempus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgybos duomenimis, antrąjį šių metų pusmetį rusai planavo pagaminti 1300 bepiločių orlaivių „Geran-2“, naudodami tiek užsienio, tiek vietinius komponentus. Neseniai Ukrainoje numuštuose „Geran-2“ ukrainiečiai jau aptiko rusiškų komponentų, teigia Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas generolas majoras Vadimas Skibickis.

„Po paskutinių „Shahed“ išpuolių juose aptikome elementų, rodančių, kad Rusijos teritorijoje jau vyksta galutinis šių dronų surinkimas. Tai liudija ir išaugęs rusiškų dalių dronuose skaičius. Be to, turime informacijos apie agresoriaus planus padidinti „Shahed“ gamybą Rusijos Federacijoje“, – sakė jis.

Skibickio teigimu, Ukrainos žvalgyba turi informacijos, kad Rusija iki šio pusmečio pabaigos planuoja pagaminti 1300 „Geran-2“ dronų. Jie bus gaminami iš vietinių ir užsienio komponentų. Dabar žvalgyba renka duomenis apie Rusijos dronų gamybos pajėgumus ir vietas.

 

Ukrainos žvalgyba taip pat praneša, kad Rusija nuo pavasario pradžios sugebėjo padidinti raketų gamybą.

„Be šešių „Kinžal“, rugpjūtį rusai planavo pagaminti 30 balistinių raketų „Iskander-M“, 12 sparnuotųjų raketų „Iskander-K“, 20 „Kalibr“, apie 40 „Ch-101“. Be to, jie tobulina sparnuotąsias raketas „Ch-22“, versdami jas „Ch-32“. Mūsų duomenimis, tokių modernizuotų raketų per mėnesį rusai gali pagaminti ne daugiau kaip 10 vienetų“, – sakė Vadimas Skibickis.

(3)
(16)
(-13)

Komentarai ()