Skelbiama nauja era. Izraelis sukūrė monstrinį ginklą. Nušluoja viską  ()

Šalies gynybos ministerija žada, kad po šešių mėnesių Izraelis turės dalinę lazerinę oro erdvės apsaugą, o po poros metų – ir pilną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki kitų metų Izraelis įgis dalinę lazerinę oro gynybos sistemą, praneša „The Jerusalem Post“, remdamasis „Rafael Advanced Defense Systems“ atstovo Juvalio Šteinico pareiškimu. Anot jo, Izraelis taps pirmąja šalimi pasaulyje, turinčia tokią apsaugos nuo priešo lėktuvų, bepiločių orlaivių ir sviedinių sistemą.

„Šis lazerinis ginklas apsaugos mus ir Pietuose, ir Šiaurėje“, – sakė J. Šteinicas.

Dar šių metų vasarį aukšto rango Gynybos departamento pareigūnas, į pensiją išėjęs brigados generolas Danny Goldas, sakė, kad Izraelio oro gynybos lazeriai, kai pradės veikti pilnu pajėgumu, galės numušti dronus, kuriuos Iranas siunčia Rusijai panaudoti prieš Ukrainą. Kaip sakė kariškis Tel Avivo universiteto konferencijoje apie dirbtinį intelektą, Izraelio gynybos ministerija kuria naujos kartos lazerių naudojimo technologiją.

Generolas kalbėjo apie daugybę sėkmingų bandymų, naikinančių raketas „su labai sudėtinga lazerinių ginklų sistema.“ Pasak jo, šios lazerinės sistemos susidoroja su minosvaidžių sviediniais, raketomis ir Irano dronais, kuriuos Rusija siunčia į Ukrainą.

Šių metų sausį kadenciją baigiantis IDF štabo viršininkas Avivas Kochavi „The Jerusalem Post“ sakė, kad atsiradusios lazerinės oro gynybos sistemos bus naudojamos ir žemėje, ir danguje. Jis pažymėjo, kad maždaug po dvejų metų Izraelio kariuomenė tikisi dislokuoti panašias sistemas prie sienos su Gazos ruožu, kad patikrintų jų efektyvumą.

 

„Lazeriai labai gerai pasirodė atliekant lauko bandymus. Jei šis eksperimentas pasiteisins – ir mes dvejus metus toliau integruosime ir tobulinsime lazerinės apsaugos sistemą – kuo greičiau imsimės veiksmų, kad ją įdiegtume visoje Šiaurėje,“ – sakė jis.

A. Kochavi taip pat pridūrė, kad Izraelis daug investavo į lazerinių oro gynybos sistemų kūrimą. Ir vos per trejus metus šiuo klausimu padaryta nuostabi pažanga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()