Izraelis leido perduoti Ukrainai galingas antidronines sistemas: skelbiamas gudrus planas  ()

Anksčiau Izraelio valdžia vengė teikti Ukrainai tiesioginę karinę pagalbą kovojant su Rusijos agresija, baimindamasi dėl savo šalies saugumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis patvirtino eksporto licencijas galimam savo antidroninių sistemų pardavimui Ukrainai. Apie tai praneša leidinys „Axios“, remdamasis trimis Izraelio ir Ukrainos pareigūnais.

2023 metų vasarį Izraelio vyriausybė peržiūrėjo savo politiką dėl Rusijos ir Ukrainos karo ministro pirmininko Benjamino Netanyahu paliepimu, tačiau naujų sprendimų nebuvo priimta.

Izraelio ir Ukrainos pareigūnai žurnalistams sakė, kad vasario viduryje licencijas parduoti prieš bepiločius gynybos sistemas Ukrainai patvirtino Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallanas ir užsienio reikalų ministras Eli Cohenas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apie tai sužinojo per E. Coheno vizitą Kyjive vasario 15 d. Licencijos patvirtintos dviem Izraelio įmonėms – „Elbit“ ir „Rafael“.

Vienas iš Ukrainos pareigūnų pažymėjo, kad susitarimas dar nepasirašytas, tačiau Ukrainos gynybos ministerijos delegacija jau lankėsi Izraelyje, kad gautų daugiau informacijos apie antidronų gynybos sistemas.

Ukrainai siūlomų elektroninio karo priemonių, skirtų bepiločių orlaivių ryšiui slopinti ir juos sunaikinti, veikimo nuotolis yra apie 40 km ir jos gali būti naudojamos elektrinių bei kitos svarbios infrastruktūros apsaugai.

 

Izraelio vyriausybė pabrėžė, kad šis žingsnis nėra politinio vektoriaus pakeitimas, nes minėtos sistemos atlieka gynybinę funkciją ir negali būti naudojamos atakoms.

Vienas iš Izraelio pareigūnų taip pat pažymėjo, kad viena iš priežasčių patvirtinti eksporto licencijas yra pamatyti, kaip antidronų sistemos kovoja su Irano UAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()