„Pilna policijos, kapinės uždarytos, žmonės neįleidžiami.“ Kas vyksta (Video)  ()

Kaip palaidoti žmogų, kuris buvo tavo priešininkas, turintis milijonus rėmėjų?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-30 „Pilna policijos, kapinės uždarytos, žmonės neįleidžiami.“ Kas vyksta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, rugpjūčio 23 dieną žuvęs per greičiausiai tyčia sukeltą aviakatastrofą, jau palaidotas. Tos laidotuvės buvo tokios paslaptingos, kad žmonės internete jas vadino „specialiaja laidotuvių operacija“, rašo „The New York Times“ korespondentė Valarie Hopkins.

Buvo skelbiami skirtingi pranešimai apie jau įvykusias ar planuojamas laidotuves, kurtos pasakos ir apgaulės, kad tik žmonės nesirinktų Sankt Peterburge į Prigožino laidotuves. Didelė procesija per Prigožino laidotuves būtų tarsi smūgis į paširdžius Putinui. Putino palaikymo renginiai niekada nėra spontaniški. O štai masinis susirinkimas per Prigožino laidotuves būtų padėjęs žmonės suprasti, kad Putino priešininkų yra daug ir jie gali vienytis.

Pranešama, kad antradienį, rugpjūčio 29 dieną, praėjus 6 dienoms po katastrofos ir daugiau nei dviems mėnesiams po maišto, Prigožinas buvo palaidotas. Kapinės buvo uždarytos, pripildytos ir apsuptos gausių policijos pajėgų. Žurnalistai net nematė kryžiaus, todėl patvirtinti šio fakto negali. Tiesa, iš toli jie matė kapą su didele Rusijos vėliava ir „Wagner“ vėliava, o šalia sukiojosi policininkas su sprogmenų ieškančiu šunimi.

 

Tai, kad Prigožino laidotuvės buvo slepiamos, yra vieša informacija. Kremliaus spaudos sekretorius neatsakė į klausimus apie Prigožino laidotuves, bet paminėjo, kad Putinas jose nedalyvaus. Internete buvo gausybė skirtingų datų ir vietų, pranešimų apie jau įvykusias ar planuojamas laidotuves. Žmonės matė policiją prie skirtingų kapinių, bet tai buvo apgaulė, kad iki paskutinės akimirkos niekas nežinotų, kur „Wagner“ vadovas bus užkastas. Galiausiai, apie laidotuves ir Rusijos žiniasklaidoje užsiminta tik labai tyliai ir trumpai.

Panašu, kad Prigožinas bus tiesiog ištrintas. Kitur Rusijoje jau naikinami „Wagner“ samdinių kapai. Greitai apie „Wagner“ ir Prigožiną rusų žiniasklaida visai nebekalbės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: